Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

04. 07. 2024. 21:13 1

Udarac za Tursku: Demiral suspendovan

Bio je Merih Demiral junak turske pobede nad Austrijom (2:1), ali lako bi moglo da se desi da je za njega Evropsko prvenstvo time završeno! Da bi ponovo zaigrao na šampionatu, potrebno je da njegov tim stigne do - finala.

UEFA je danas munjevito reagovala na političku poruku konju je Demiral poslao posle golova i suspendovala ga na dve utakmice sa Evropskog prvenstva, javlja uvek dobro obavešteni Bild.

Štoper Demiral je postigao oba gola za Tursku protiv Austrije, ali je onda gestikulirao znakom koji simboliše političku grupaciju "Sivi vukovi", koja se zalaže za širenje turske teritorije i "vraćanje" zemalja širom Evrope i Azije, koju su držale nekada Osmanlije.

Ta organizacija je, inače, stavljena van zakona u više zemalja, među kojima je i Nemačka, u kojoj se igra Evropsko prvenstvo. Sasvim sigurno da je i to imalo uticaj na UEFA da kazna bude tako brza i oštra.

Evropska kuća fudbala nema baš jak stomak kada se takve poruke pokažu na terenu i oko njega, ekspresno je pokrenula postupak protiv reprezentativca Turske i suspendovala ga sa šampionata. Ili barem do finala.

UEFA je na dve utakmice prethodno suspendovala i reprezentativca Albanije Arlinda Dakua zato što je posle utakmice vređao Srbe i Makedonce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati