Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

07. 07. 2024. 13:00 25

"Kokeza rekao Muslinu: Ako Sergej ne ide na SP - smenjen si"

Milan Radović, nekadašnji jugoslovenski fudbaler, legenda Rijeke, a omladinac Železnika, proveo je mnogo godina u fudbalu, pa je i te kako relevantna ličnost da komentariše aktuelna dešavanja u fudbalu, pre svega uspeh, odnosno neuspeh reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

U opširnom intervjuu za Mocart Sport je Radović glavnog krivca video u selektoru Draganu Stojkoviću, a zašto - na to je odgovorio:

- Sve polazi od selektora, on je najvažniji šraf u ekipi. Za mene je Piksi krivac za ovakav rezultat Srbije. Ne možeš da izvodiš tim zbrda - zdola. Stalno menjaš i nemaš pomak. Te probe je trebalo da vrši na pripremnim utakmicama.

Najveću grešku, kako kaže, Srbija je napravila kada je Slavoljub Muslin napustio mesto selektora reprezentacije, baš pred Mundijal 2018. godine.

- Znate koja je najveća greška napravljena u srpskom fudbalu? To što je Muslin otišao sa mesta selektora. I samo da znate, on nije dobio otkaz, nego je dao otkaz! Reći ću vam i zbog čega… U pitanju je Sergej Milinković Savić, je l' tako? To znate? Rečeno mu je, ako on ne bude u avionu za Rusiju - ti si smenjen. Tako mu je poručio Kokeza… E, Muki je tad rekao - ja dajem ostavku, a vi vidite šta ćete. To je cela istina. Sve se to događa pred pripremne utakmice u Kini. A Muki je Sergeju dao šansu, nije da nije. Je l' tako? Odlučio se za Tadića. To je bilo legitimno, njegova odluka - rekao je Radović i dotakao se rezultata Srbije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu:

- I Srbija i Hrvatska su me razočarale igrom. Srbija je trebalo da dobije Dansku - nije dobila. Hrvatska je morala da dobije Albaniju - nije dobila. Kažu, nesrećan gol u poslednjoj sekundi protiv Italije? Slažem se samo donekle. Faul na centru i nema gola, prošao si dalje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati