Fudbal

[ Izvor: Sportsport.ba ]

07. 07. 2024. 14:02 0

Suze posle ispadanja sa EP su ništa naspram onoga što su sada uradili Pepeu

Suze legendarnog defanzivca Pepea nakon eliminacije Portugala u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Francuske su obišle svet. Međutim, čuveni štoper je u noći između subote i nedelje pretrpeo još bolniji udarac.

Sati koji su iza Pepea nisu nimalo laki. Defanzivac se u suzama oprostio od Evropskog prvenstva, a nekoliko sati kasnije Porto je odlučio da mu uruči otkaz.

Istorija govori sama za sebe - napisali su portugalski "zmajevi" na društvenim mrežama uz nekoliko fotografija Pepea. Veselje, dizanje trofeja i slavlje. U tom je duhu klub sa severa Portugala lansirao oproštajnu poruku.

Potvrđeno je ono što je bila javna tajna otkako je Andre Viljaš-Boaš preuzeo mesto predsednika, a to je da ne računa na Pepea u projektu reforme kluba.

Jedan od razloga je njegova želja za podmlađivanjem ekipe. Defanzivac sa 41 godinom nije deo planova iako je tokom sezone bio standardan, čak je odigrao i vrhunski na Evropskom prvenstvu.

Drugi razlog njegovog odlaska je taj što je bio blizak prethodnom predsedniku Pintu da Košti. Ali se i ne uklapa u novu upravu koja mu je od početka preuzimanja rukovodstva otvorila vrata.

Štaviše, kada nije bilo znakova promene na predsedničkom mestu, Da Košta je rekao da Pepe ima još godinu dana ugovor na stolu.

- Razgovaraću sa Pepeom i doneću najbolju odluku. Moramo delovati, a da ne uvredimo Pepea - govorio je novi trener Porta Vitor Bruno.

Prebacili su krivicu na Pepea kazavši kako im je rekao da prvo želi da sačeka kraj Evropskog prvenstva, a nakon eliminacije su odlučili da ga precrtaju.

Pepe je od juče deo Portove prošlosti. Oprašta se nakon 288 utakmica, 17 golova i trofeja (četiri portugalske lige, pet portugalskih kupova, četiri Superkupa, jednog Liga kupa i jednog Interkontinentalnog kupa).

U Potu je proveo dva mandata, prvi od 2004. do 2007. pre nego što je potpisao za Real Madrid. Vratio se 2019. i nastupao je pet sezona. Uvek na visokom nivou.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati