Fudbal

M. Z.

05. 10. 2024. 20:25 0

Savo krenuo pobedom: Partizan dobio Tekstilac

Novi trener Partizana Savo Milošević imao je uspešan povratnički debi na klupi Partizana. Jer, crno-beli su u 11. kolu Superlige Srbije na svom terenu savladali Tekstilac iz Odžaka sa 4:1 (1:1).

Crno-beli su bili dominantni u najvećem delu meča, imali su znatno veći posed lopte, a inicijativu su krunisali vodećim golom u 39. minutu kada je Zahid asistirao Ibrahimu Zubairuu, a ovaj iskosa sa desne strane uspeva da savlada golmana Braća za 1:0.

Činilo se da će se tim rezultatom otići na odmor, ali je u 45. minutu Nikola Antiću igrao rukom u kaznenom prostoru Partizana i posle provere u VAR sobi dosuđen je pena za Tekstilac.

Siguran sa bele tačke bio je Davidović koji je tako iz prvog šuta gostiju u okvir gola pogodio mrežu - 1:1.

Na ulasku u nadoknadu vremena Zubairu je izveo majstoriju i postigao lep gol sa ivice kaznenog prostora, pošto je prethodno primio loptu na desnoj strani. Međutim, posle nove provere u VAR sobi, gol je poništen, jer je utvrđeno da je Zubairu bio u ofsajdu.

Sličan razvoj događaja viđen je i u nastavku meča - Partizan je bio bolji, konkretniji, a gosti uglavnom orijentisani na odbranu svog gola.

Ipak, već u 52. minutu Partizan je stigao do novog vođstva. Grimaldo je sa leve strane uputio centaršut, Kodžić je pokušao da izbije loptu, ali je ona došla samo do Natha koji udarcem sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u donji desni ugao gola golmana Braća - 2:1.

Sedam minuta kasnije Kalulu je zamenio Grimalda koji je dobio snažan udarac laktom u lice, ali je fudbaler gostiju Vasić za to kažnjen samo žutim kartonom.

A Kalulu, čim je ušao, pokazao je da želi da se nametne novom šefu struke, pa je već u 61. minutu sa leve strane asistirao za Zahida koji je pogodio donji levi ugao gola gostujućeg tima za 3:1.

Partizan je zatim rutinski privodio posao kraju, ali nije meč završio sa tri lopte u mreži rivala. Tačku na kraj utakmice stavila je akcija Partizanovih rezervista, Trifunović je probio po levoj strani, uputio centaršut u kazneni prostor, gde je na pravom mestu bio Nemanja Nikolić koji je sa nekih šest metara pogodio mrežu za 4:1!

Gol je proslavio ispod južne tribine, gde se posle 11. oktobra očekuje ''grmljavina'' kakva je nekada bila.

PARTIZAN - TEKSTILAC 4:1 (1:1)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Zubairu u 39, Natho u 52, Zahid u 61. i Nikolić u 89. minutu za Partizan, a Davidović (penal) u 45+1. za Tekstilac. Sudija: Predrag Janjuš. Žuti kartoni: Zahid (Partizan), Skrobonja, Vasić (Tekstilac).

PARTIZAN: A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Antić - Ovusu - Zubairu (od 85. Trifunović), Grimaldo (od 59. Kalulu), Zahid (od 85. Furer), Natho (od 71. Kovač) - Đ. Jovanović (od 71. Nikolić).

TEKSTILAC: Brać - Luković, Sredojević, Marjanović, Kodžić (od 78. Ilić) - Jocić (od 46. Vasić), Marčić (od 56. Đurić) - Davidović, Stojanović (od 65. Obeng), Skrobonja - Ukačukvu (od 65. Škrbić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati