Slobodno vreme
04. 12. 2024. 07:00 0
Koristimo rende čitav život, a ne znamo čemu služi ovaj deo
Svaka domaćinska kuća u Srbiji sigurno u kuhinji ima rende. Sada su većinom različitih oblika, od odnih ravnih, pa sve do klasičnih i namena im je ista! No svaki deo ima svoju svrhu, a da toga niste bili ni svesni.
Naime, ovaj praktičan alat koristimo u kuhinji kada želimo da ubrzamo kuvanje, a da pritom ne moramo neumorno da seckamo na sitne komadiće - tako upotrebimo rendu za kačkavalj, sir, šargarepu ili luk.
Krupnije i sitnije rupice imaju svoju namenu
Skoro svako rende ima četiri strane sa otvorima različitih oblika koji imaju drugačije funkcije. Međutim, većina nas koristi samo stranu sa većim otvorima, jer je najpraktičnija.
Ali da li ste se nekada zapitali čemu služe najsitnije rupice na rendeu, koje retko ko koristi?
Naime, ove rupice su namenjene za čvrste namirnice poput crne čokolade, parmezana ili muskatnog oraščića.
Ove rupice su idealne ukoliko želite da ukrasite kolače, tortu ili slani rolat, jer ćete dobiti prelepu dekoraciju.
Komentari 0
ostavi komentar