Fudbal

Direktno.rs

03. 10. 2024. 23:34 0

Junajted ispustio 2:0, pa na kraju jedva uzeo bod!

Fudbaleri Mančester Junajteda ispustili su dva gola prednosti i bili pred ponorom, ali su golom Harija Megvajera u nadoknadi vremena osvojili (samo) bod na gostovanju Portu u derbiju drugog kola Lige Evrope.

Sjajan meč videla je publika na stadionu Dragao. Plavo-beli "zmajevi" ugostili su "crvene đavole" i posle velike borbe podelili bodove: Porto – Mančester junajted 3:3 (2:2)!

Gosti iz Engleske predvođeni kritikovanim Erikom Ten Hagom i pod pritiskom poslednjih loših rezultata, iznenadili su domaće fudbalere i posle samo 20 minuta igre imali su dva gola prednosti.

U tom periodu meča izuzetno raspoložen za igru bio je Markus Rašford, verovatno najkritikovaniji engleski fudbaler poslednjih meseci. Najpre je se u sedmom minutu prošetao do gola Porta i matirao Dioga Koštu, da bi u 20. minutu dodao loptu Rasmusu Hejlundu, a mladi Danac iz teške pozicije uspeo da "ugura" loptu preko gol linije - 0:2!

Međutim, domaći tim se nije predavao, nošen podrškom da tribina, vrlo brzo je uzvratio udarac. Prvo je Brazilac Pepe, nekadašnji fudbaler Gremija, u 27. minutu smanjio prednost Engleza, da bi sedam minuta kasnije mladi Španac Samu Omorodion nadvisio odbranu Junajteda i drugi put primorao Andrea Onanu da vadi loptu iz mreže - 2:2.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom Nehuela Pereza, pobegao je odbrani Junajteda, ali je Onana ovog puta izašao kao pobednik.

Međutim, samo dva minuta kasnije erupcija oduševljenja na Dragau. Pepe je u fantastičnoj kontri izbegao ofsajd zamku, Samu Omorodion je istrčao ispred Matijsa de Lihta i zakucao loptu pod prečku za 3:2!

Napadao je Junajted i jurio izjednačenje, a sve je postalo još gore u 81. minutu kada je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Bruno Fernandeš, drugu utakmicu uzastopno (u Premijer ligi mu je poništen crveni karton).

I kad je izgledalo da će "đavoli" doživeti poraz, Hari Megvajer je u 90+1. minutu doneo izjednačenje - 3:3!

Da li će ovaj rezultat preživeti Erik Ten Hag? Engleski mediji pisali su prethodnih dana da Holanđanin ima dve utakmice da sačuva posao. Prva je bila ova u Portu, druga je za vikend u derbiju Premijer lige protiv Aston Vile u Birmingemu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati