Srbija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

04. 07. 2024. 20:46 1

Stiže novi toplotni talas: Od ovog datuma biće i 40°C

Nakon perioda veoma nestabilnog vremena, došlo je do stabilizacije vremena. Uskoro će Srbiju zahvatiti i novi toplotni talas.

Još sutra u Srbiji vrlo ugodne letnje temperature. Jutro će biti vedro i sveže, a tokom dana sunčano i prijatno toplo. U dolinama i kotlinama ujutro se očekuje magla. Jutarnja temperatura biće od 10 do 18°C, u Beogradu do 17°C, maksimalna dnevna od 27 do 31°C, u Beogradu do 29°C.

Srbiju će od subote zahvatiti novi toplotni talas. Očekuje se jačanje termičkog visinskog grebena sa Mediterana, a pod uticajem snažnog anticklona sa severozapada Afrike. Očekuje se porast vazdušnog pritiska, pa će nebo biti u potpunosti vedro i bez oblaka.

Dakle, od vikenda, pa najmanje narednih 10 dana u Srbiji se očekuje sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura već od subote u svim predelima biće iznad 30°C, a od nedelje i iznad 35°C.

Najvrelije se očekuje u periodu posle 12. jula, uz maksimalne temperature od 35 do 40°C. Najtoplije će biti na istoku Srbije, pa će najvreliji biti gradovi u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, odnosno Zaječar i Negotin. Toplotni talas doneće mnogim predelima Srbije i tropske noći, pa se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C.

Dakle, pred nama je najintenzivniji toplotni talas ove sezone, a potrajaće bar dve nedelje. Tokom tog perioda ne treba očekivati padavine. Prema trenutnim prognozama za sada nema na vidiku kada se očekuje novo osveženje sa pljuskovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati