Tenis

[ Izvor: Mediji ]

02. 07. 2024. 18:49 2

Nole pre 26 dana operisao koleno, sad pravi špagu (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je povredu meniskusa na Rolan Garosu zbog koje je hitno operisan. Već 6. juna, Đoković je bio na operacionom stolu u Parizu gde mu je "popravljen" meniskus desnog kolena, a iako je predviđeno vreme za oporavak i pet-šest nedelja, Đoković je već 26 dana kasnije bio na terenu i odigrao je meč prvog kola na Vimbldonu.

Đoković je došao maksimalno motivisan na Vimbldon, što se moglo videti već u uvodnim poenima meča protiv Vita Koprive, kada smo svi na delu mogli da vidimo njegovo koleno. Sama pojava steznika bila je pomalo zabrinjavajuća, ali deluje da ga Đoković nosi samo zbog preventive, pošto se praktično ni u jednom poenu nije osetilo da je bio povređen. I ne samo to, najvažnije je bilo da probije psihološku barijeru da "sme" da igra kao pre povrede.

To se najbolje videlo na početku drugog seta, kada je Đoković napravio brejk za 2:1, dobivši pritom najduži poen u meču. Čak 21 udarac su razmenili Đoković i Kopriva, a srpski as je čak napravio špagu, posle koje je ostao na nogama i potom maestralno tempirao ostatak poena.

Đoković je ovaj poen glasno proslavio, a čini se da će sa svakim "težim" poenom koji dobije, samo još više rasti njegovo pomalo poljuljano samopouzdanje nakon Rolan Garosa i operacije. Jednostavno, očekivano je da bude pomalo skeptičan posle svega što smo videli, a navijači se nadaju da će mu poeni - kao što je ovaj protiv Koprive - dokazati da i dalje može da igra "onaj svoj tenis" na travi, uz mnogo proklizavanja.

- Kada se to dogodilo u četvrtoj rundi Rolan Garosa, veoma sam brzo odlučio da odem na operaciju. Sumnjao sam da li ću moći na Vimbldon, a onda sam imao iscrpne razgovore sa pojedinim sportistima koji su prošli kroz slične situacije, na primer sa Tejlom Fricom, koji je prošao isto što i ja pre tri godine. Mislim da se i on povredio na Rolan Garosu. Rekao mi je da je igrao posle 21 dana na Vimbldonu. Vavrinka, Lindzi Von, svi su podelili to svoj iskustvo - rekao je Novak Đoković pred početak Vimbldona pritom objasnivši svoju odluku da ide na operaciju.

- To mi je zaista dalo veru i optimizam da ako oporavak bude izveden tačno i ispravno, i naravno ako koleno bude dobro reagovalo, da postoji veoma dobra šansa da ću uspeti da dođem na Vimbldon. Došao sam ovde u nedelju, imam za sobom nedelju treninga i to veoma dobrih treninga. Posebno u poslednja tri dana ti treninzi su bili intenzivni. Igrao sam poene, trenirao sam sa Janikom Sinerom, Fransisom Tijafoom, Danilom Medvedevom juče, Emilom Rusuvorijem... danas sa Holgerom Runeom. Igrao sam sa top igračima na travi, uz visoki intenzitet. Bilo je mnogo situacija u kojima je koleno testirano skoro do maksimuma. Bilo je promena kretnji, napred-nazad. Koleno je dobro reagovalo na sve to do sada i to je dobar znak što se tiče mog učešća na Vimbldonu. Zato sam odlučio da budem na žrebu - pojasnio je Novak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati