Košarka

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 14:21 2

Drčelić o povratku Petruševa: Ovako reaguju veliki klubovi

Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora KK Crvena zvezda, bio je izuzetno zadovoljan u sredu posle bitne vesti za šampiona Srbije. Na Mali Kalemegdan vratio se reprezentativac Filip Petrušev, svetski vicešampion i osvajač olimpijske bronze.

Petrušev će kao pozajmljen igrač Olimpijakosa ostati u Zvezdi do kraja sezone, a njegov dolazak dodatno dobija na značaju imajući na umu povredu od koje se oporavlja Džoel Bolomboj, startni centar ekipe.

- Ovako reaguju veliki klubovi. Srećan sam što je Petrušev ponovo u svojoj kući i nadam se da će nam pomoći da budemo još bolji. U interesu evropske košarke je bilo da igrač kao Filip bude što više na parketu. Olimpijakos je naš bratski klub i imao je razumevanje za celu situaciju. Veliko hvala i Mišku Ražnatoviću na pomoći da se transfer realizuje - rekao je Željko Drčelić za Meridijan sport.

Bolomboj je povredio koleno tokom utakmice u Podgorici protiv Budućnosti proteklog vikenda.

- Mnogo mi je žao što se povredio Džoel. On je sjajan momak i igrao je neverovatno. Velika šteta što se povredio, ali on je pravi borac i vratiće se još bolji na teren. Nadam se što pre - rekao je prvi čovek crveno-belih.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra u Madridu protiv Reala u okviru petog kola Evrolige. Duel počinje u četvrtak od 20.45, a direktan prenos očekuje vas na kanalu SK1.

Petrušev je nosio Zvezdin dres u sezoni 2023/2024, a posle toga se otisnuo u NBA. Posle kratkih epizoda u Filadelfiji, Klipersima i Sakramentu, Petrušev se vratio u Olimpijakos tokom prethodne sezone. Petrušev je u prethodnim sezonama pokazao da može kvalitetno da igra na evroligaškom nivou na obe visoke pozicije. U prethodnoj sezoni srpski košarkaš je u dresu Olimpijakosa odigrao 22 utakmice u Evroligi i za 15 i po minuta u proseku beležio 6,3 poena i 3,3 skoka. Srednju školu i univerzitet (prestižna Gonzaga) pohađao je u SAD. Pre Zvezde, Petrušev je nastupao za Megu i Anadolu Efes sa kojim je osvojio Evroligu 2022. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati