Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

23. 08. 2024. 22:42 0

Bajer umalo prokockao 2:0 pa slavio u 102. minutu

Nova sezona u Bundesligi počela je sjajnim duelom između Borusije Menhengladbah i prošlogodišnjeg šampiona Bajera iz Leverkuzena. Ako se po jutru dan poznaje - čeka nas fantastična sezona.

Ekipa Ćabija Alonsa nastavila je tamo gde je stala prošle sezone - pobedom u dubokoj nadoknadi vremena.

Bajer je u odbranu titule krenuo pobedom na gostovanju Gladbahu - 3:2! Iako je bio na ivici da prokocka dva boda u ovom meču!

Nakon sjajne uvertire i koreografije na prepunom stadionu, Granti Džaka je pokazao kakva će ova sezona biti - spektakularna.

Fantastičan gol postigao je Džaka sa povelike udaljenosti, ali nije želeo da slavi protiv svog bivšeg kluba.

Nakon nekoliko dobrih prilika koje su usledile posle prvog gola koji smo videli već u 12. minutu, Bajer je stigao i do drugog pogotka.

Florijan Virc je u 38. minutu sjajno reagovao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.Meč je obeležila i situacija sa kraja prvog poluvremena kada je Borusiji poništen gol. Zatresao je mrežu Tim Klajndinst, ali je nakon VAR provere sudija ocenio da je golu prethodio faul.

Pripretio je Bajer u nekoliko navrata i na početku drugog poluvremena, ali je Gladbah ipak uspeo da uzvrati i začini ovaj meč holom u 60. minutu.

Niko Elvedi je poslao odbijenu loptu po sredini gola i nakon VAR provere mogao je da proslavi sa saigračima.

Nije odustala Borusija. Štaviše.

I to se domaćima isplatilo u 85. minutu kada je Klajndinst sjajno reagovao i matirao golmana Leverkuzena za 2:2.

On je odmah počeo da slavi, ali morali su svi zajedno da sačekaju novu VAR proveru. Sve je bilo čisto i rezultat je bio 2:2.

Pokušao je Bajer „ono svoje“, toliko puta viđeno prošle sezone, pa i u finalu Superkupa Nemačke pre nekoliko dana, ali ovoga puta nije bilo preokreta u nadoknadi. Iz igre… Jer…

Penal je dosuđen za Leverkuzen u 100. minutu. Proveravao je VAR, pa je gledao i sudija i na kraju je odlula bila da je Itakura skrivio penal u jednom od praktično poslednjih napada gostiju.

Minut kasnije, Florijan Virc je zaustavljen sa bele tačke, odbranio mu je Omlin šut, ali je Virc bio priseban i na kraju je ipak doneo svom timu pobedu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati