Fudbal

Direktno.rs

04. 04. 2024. 12:06 0

Ovo je utakmica Kupa na najgorem terenu u istoriji fudbala

Fudbalska Kup takmičenja širom sveta znaju da izazovu dosta pažnje jer u Kupu vidimo i niželigaše i manje klubove koji imaju priliku da se bore sa najboljim ekipama iz države. Takva je situacija i u Peruu gde je pažnju privukao tamošnji niželigaš ekipa Kebolitas u Empresa Komunal de Makar.

Reč je o ekipi koja dolazi iz grada Makari koji se nalazi na skoro 4.000 metara nadmorske visine i ekipe koje odu tamo na gostovanje imaju velike probleme.

Nije problem samo nadmorska visina nego i neverovatan teren.

Naime, Kebolitas utakmice igra na stadionu na kojem trava nije pokošena, a bukvalno fudbaleri loptu šutiraju kroz manje grmlje. Navodno u klubu nemaju čoveka za održavanje stadiona, a klub je jedan od siromašnijih u Peruu i nemaju mogućnost da putuju u druge gradove na domaće utakmice, koji su poprilično udaljeni od Makarija.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama mnoge je ostavio u neverici, a upravo su inserti sa jedne od utakmica Kebolitasa u Kupu Perua koja je odigrana početkom aprila ove godine. Peruanski savez je dozvolio da u Kup takmičenjima nastupaju sve ekipe koje su registrovane u ovoj južnoameričkoj državi.

Tako fudbalski Kup u Peruu ima desetine faza, a učestvuju amaterski, lokalni, poluprofesionalni, svi dakle registrovani klubovi. Takav sistem nam ponudi i jednu ovakvu utakmicu koja je odigrana u Makariju i koja je postala apsolutni hit.

Na kraju moramo ipak odati poštovanje fudbalerima u Peruu koji igraju utakmice u Makariju jer postavlja se pitanje kako je moguće loptu kotnrolisati na ovakvom terenu?

Ako ste pomislili da ste u fudbalu sve videli, sada ste se prevarili, kao i većina nas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati