Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

02. 05. 2024. 18:27 8

Za medije GAŠIĆEVOG SINA milioni iz gradskog budžeta u Nišu

Na medijskom konkursu u Nišu prorežimski mediji Vidosava Vitka Radomirovića dobiće skoro 50 miliona dinara iz gradske kase, dok će projekti portala i televizije Zona plus, u vlasništvu sina Bratislava Gašića, građane koštati 18,3 miliona dinara. Dosta para dobiće i Kopernikus, kao i mediji Vitkovih poslovnih partnera. Za ostale ostaje svega nešto više od 8 miliona.

Nije novost da na konkursima za sufinansiranje medijskih projekata u Nišu najviše novca dobijaju Belle Amie, Zona plus, Narodne novine i Kopernikus. Ono što se promenilo u odnosu na prošlu godinu jeste to što će Vidosav Radomirović za svoje medije dobiti čak 16 miliona dinara više, iako je na raspolaganju isti iznos - 85 miliona dinara, pišu Južne vesti.

Razlog je to što će njegova Niška televizija (NTV) ponovo dobiti dosta novca (13 miliona dinara), nakon što prošle godine nije bila na spisku jer, kako je tada navedeno, nije namenski potrošila ono što je dobila 2022. Tih 13 miliona trebalo bi da iskoristi za projekat "Pitajte odgovorne".

Belle Amie, Radomirovićeva televizija na kojoj je neretko i zabranjeno pojavljivanje pojedinih političara, dobiće za projekat "Link" 19,9 miliona, dok će Radio Belle Amie dobiti pola miliona za "Radnu knjižicu". Osim para na konkursima, Belle Amie dobija značajne sume i od javnih preduzeća u Nišu na tenderima - za emitovanje promotivnih videa. Narodnim novinama, čiji je vlasnik takođe Radomirović, pripalo je čak 16 miliona za projekat “Susret u dijalogu”.

Za projekat "Sva lica Niša", televizija Zona pludobiće 17,9 miliona dinara, dok je za Zonin sajt u planu 400.000 dinara za projekat "Na o-ruk". Vlasnik tog medija je Nikola Gašić, sin SNS funkcionera i dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Kao i prethodnih nekoliko godina, Južne vesti nisu učestvovale na tom konkursu, a ne učestvuju ni na opštinskim na jugu Srbije, ni na nacionalnim koje raspisuje Ministarstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati