Fudbal

[ Izvor: maxbetsport.rs ]

11. 04. 2024. 15:39 1

Ponovno rađanje čuvenog kluba iz Zrenjanina (VIDEO)

Početkom aprila Radnički iz Zrenjanina je dobio novo rukovodstvo, koje će posao obavljati do kraja sezone. To je samo prelazni period do početka realizacije velikog projekta koji se sprema i o kome se, za sada, ne govori previše u javnosti.

Već krajem maja desiće se tektonske promene u ovom banatskom gradu. Naime, odmah po završetku prvenstva održaće se svečana Skupština FK Radnički kada će ovaj klub zvanično promeniti svoje ime i prijaviti novi stadion na kojem će nastupati.

PONOS ZRENJANINA I BANATA

Kako MaxBet Sport saznaje, u planu je da se ponovo “rodi” FK Proleter! Nekadašnji ponos Zrenjanina i celog Banata ugašen je pre skoro dve decenije, nakon 58 godina postojanja i to zbog duga od 300.000 evra! Sve je završeno tokom jeseni 2005. godine kada je Proleter odigrao poslednji meč protiv OFK Bačke.

Koliko je taj klub bio značajan i u vreme bivše SFRJ govori podatak da je u poslednjoj sezoni lige u punom sastavu, (1990/91) Proleter bio četvrti na tabeli, odmah iza Crvene zvezde, Dinamo Zagreba i Partizana! Bio je to klub koji je stvarao asove poput Milana Galića, Zdravka Borovnice, Nenada Bjekovića, Ilije Ivića, Zlatka Zahovića, Darka Kovačevića, Zvonimira Vukića…

NOVO RUHO STADIONA U KARAĐORĐEVOM PARKU

Dakle, ukoliko sve protekne prema planu, Radnički će uskoro poneti ime Proleter, a već danima intezivno se radi na detaljima i načinu kako da se to sprovede u delo. I to nije sve! Klub će od naredne sezone kao domaćin igrati na potpuno renoviranom stadionu u Karađorđevom parku!

Kao nekada stari Proleter kada se na tom mestu redovno okupljalo na hiljade ljubitelja fudbala. U obnovu stadiona uloženo je oko 570 milinona dinara, biće po UEFA standardima i kapaciteta za 8.000 gledalaca.

Takođe, prema informacijama do kojih smo došli, Radnički će nastaviti da postoji, ali se još uvek traži model na koji način. Najverovatnije, funkcionisao bi kao razvojni klub Proletera u kome bi stasavale mlade snage iz Zrenjanina i celog okruga. Bio bi razvojni centar za talente, a oni najbolji bi kroz “levak” dolazili u najbolji seniorski tim Proletera.

Novi predsednik FK Radnički je Daniel Vukmirica, koji je nasledio Darka Tošića, rođenog brata nekadašnjeg reprezentativca, Zorana Tošića. Radnički je trenutno na petom mestu Srpske lige Vojvodina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati