Fudbal

Direktno.rs

10. 04. 2024. 10:16 6

Ukrao 16 miliona evra za izgradnju stadiona i prokockao ih u kazinu

Fudbalska reprezentacija Litvanije trebalo je da dobije novi nacionalni stadion u Viljnusu, ali radovi na izgradnji su stali nakon što je, navodno, prvi čovek kompanije koja je zadužena za izgradnju Šarunas Stepukonis ukrao i prokockao oko 16 miliona evra iz fonda.

Litvanija je imala plan da u narednim godinama izgradi novi nacionalni stadion. Kompanija BaltCap započela je radove koji su međutim stali u jesen prošle godine. Saopšteno je kako su troškovi povećani za 40 posto i tražili su da se s gradom Viljnusom pregovara o novoj ceni izgradnje. Međutim, ubrzo se u medijima pojavila neverovatna informacija.

Menadžer kompanije Šarunas Stepukonis, navodno je ukrao oko 16 miliona evra od 30 miliona koje je dobio za početak izvođenja radova, te ih je prokockao u kazinu. Pokušao je potom pregovorima izvući još novca kako bi spasao što se spasiti da, ali nije mu uspelo

Ubrzo je kompanija BaltCap predala projekat u ruke novoj firmi - Haner. Ova kompanija je ušla u projekat s puno entuzijazma čiji se završetak planira 2026. godine. Politika je ovaj projekat do sada konstantno ubijala. Sada određene strukture u vlasti žele delovati što brže kako bi se sportski kompleks završio u naredne dve godine. Ipak, litvanski mediji tvrde da se radi o dobro smišljenom pranju para..

Kompleks će Litvance koštati oko 180 miliona evra

Šarunas Stepukonis se počastio sa 16 miliona evra od početnih 30 miliona koje je njegova firma dobila za izgradnju stadiona i kompleksa koji bi Litvance mogao koštati oko 180 miliona evra. I dok gradonačelnik Benunskas brani planirane investicije navodeći da će grad finansirati 40 posto projekta.

O Stepukonisu i njegovim malverzacijama, te navodnoj krađi 16 miliona evra, nema previše informacija. Proces protiv njega je u toku i utvrđuju se sve okolnosti. Čovek se počastio, živeo je opušteno s tuđim novcem, lumpovao je i ulagao ogromne iznose u kazinima. Na kraju je izgubio neverovatnih 16 miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati