Muzika

Irena Dedakin

10. 10. 2020. 19:28 1

Kako je pesma stara 43 godine nabacila osmeh na lice celom svetu (VIDEO)

Pesma "Dreams" legendarnog britansko-američkog benda Fleetwood Mac ponovo je na listama najslušanijih, 43 godine od prvog objavljivanja, i to zbog viralnog videa na društvenoj mreži Tik-Tok.

Video koji je na Tik-Tok postavio izvesni Nejtan Apodaka ovih dana je srušio sve prethodno postignute rekorde. Trenutno ima preko 50 miliona pregleda na različitim platformama, a mnogi se pitaju zbog čega je baš ovaj kratak klip privukao toliku pažnju.

Reč je o snimku koji traje svega nekoliko sekundi, ali je oduševio korisnike ove društvene mreže širom sveta. U čemu je tajna univerzalnosti ovog kratkog klipa?

Kako je opisao Nejtan nakon postizanja neočekivane slave, klip je snimio kada su mu se kola pokvarila na putu do posla, pa je odlučio da do radnog mesta stigne uz pomoć skejta koji uvek nosi sa sobom "za svaki slučaj". To se pokazalo kao odlična odluka jer mu je donela neverovatnu popularnost na internetu. On je snimio sebe dok laganim tempom vozi skejt, pije sok od brusnice i sluša "Dreams" grupe Fleetwood Mac.

Korisnici društvenih mreža su kao omađijani vraćali ovaj kratak snimak na početak i gledali ga iznova. Očito je da postoji izvesna univerzalnost u ovom klipu koja je dovela do toga da se ljudi širom sveta poistovete sa laganim jutarnjim ritualom jednog običnog čoveka iz države Ajdaho.

Na internetu se snimak proširio brzinom svetlosti, a onda su usledile teorije o tome zašto je baš Nejtan nova internet zvezda. Neki smatraju da je razlog njegovog prekonoćnog uspeha u tome što je ljude podsetio da je moguće imati opušteno jutro bez obzira na nepogodne životne okolnosti. U jeku svih neizvesnosti i negativnih vesti kojim smo svakog dana izloženi, jednostavna jutarnja vožnja uz pijenje soka i slušanje jednog od najvećih hitova prošlog veka, predstavljaju odmor za dušu, barem trenutnu.

Vest o tome da se pesma "Dreams" opet nalazi na top listama stigla je i do Mika Flitvuda, koji je oduševljeno odlučio da rekreira sada već planetarno popularni video.

Nakon toga, zvezda ovog virala, Nejtan Apodaka, dobio je priliku i da upozna Flitvuda, maker putem televizijskog prenosa. Njih dvojica su porazgovarali tokom uključenja uživo u program BBC-a, a tom prilikom su jedan drugom zahvalili: Flitvud Nejtanu jer je zbog njegovog odabira pesma opet na vrhu top lista, a Nejtan čuvenom muzičaru jer je zbog njegove pesme dobio priliku da ga ceo svet upozna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati