Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 22:12 6

Vučević: Moguća jednokratna finansijska pomoć zaposlenima u školama i vrtićima

Predsednik Vlade Miloš Vučević je najavio da će se razmotriti mogućnost jednokratne finansijske pomoći svim zaposlenima u prosveti i predškolskim ustanovama, koju će konkretno izneti u narednim danima, saopšteno je posle današnjeg sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata obrazovanja.

- Premijer Vučević je na sastanku ponovio predlog Vlade Srbije da prosvetni radnici u školama i vaspitačice i medicinsko osoblje koje su zaposleni u predškolskim ustanovama od 1. januara 2025. godine dobiju procentualno dvocifreno povećanje plata od 12 odsto, a nenastavno osoblje osam odsto - navodi se u saopštenju.

Vučević je naglasio da bi se ovim povećanjem značajno približilo cilju da početna plata u prosveti bude izjednačena sa prosečnom platom u Republici Srbiji, što je jedan od zahteva sindikata.

Vlada Srbije, prema njegovim rečima, ima potpuno razumevanje za stavove zaposlenih, prema kojima se odnosi s punim poštovanjem, što pokazuju sastanci i razgovori koji se vode.

U saopštenju piše i da su predstavnici sindikata "pohvalili korake države o početku javne rasprave o izmenama Krivičnog zakonika koje predviđaju uvođenje krivičnih dela napada na lica zaposlena u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama" i dodali da bi bilo dobro da se svim zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama isplati jednokratna finansijska pomoć u narednom periodu.

S druge strane, sindikati su posle sastanka saopštili da pomaka u pregovorima nema i da će sutra u školama biti potpuno obustavljen rad, a za 12 sati je najavljeno održavanje protesta u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati