Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

16. 09. 2024. 19:41 25

"Ide doktorka da radi": Lekarka Hitne pomoći se snima za TikTok kao rijaliti zvezda dok prevoze pacijenta u bolnicu

Doktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd, D. T., na svom TikTok profilu objavila je seriju snimaka sa radnog mesta, na kojima se unosi u kameru, pući i ne ponaša u skladu sa svojom profesijom. Kako je potvrđeno za Nova.rs, zbog snimanja transportovanja pacijenta, ali i korisnika doma za stare u kojem takođe radi, protiv nje je pokrenut postupak pred Etičkim odborom.

Na snimcima, koje je doktorka D. T. objavljivala na TikTok profilu "DiamondDaxy", ona je u prvom planu i vidi se kako se obraća pratiocima dok opisuje svoje radno mesto, a uz to se uvija pred kamerom, poput influenserki ili rijaliti zvezda. Međutim, problem nije samo uvijanje i pućenje, već to što je doktorka u svojim videima snimila i pacijenta, zdravstvenu ustanovu u koju je prebačen i smešten, kao i korisnice jednog doma za stare.

Naime, u videu koji je snimljen u domu za stare, doktorka je na početku u belom mantilu sa stetoskopom, gde predstavlja svoje radno mesto i pacijente, da bi se na kraju iznenada pojavila u mini ljubičastoj haljini i objavila da je spremna za - izlazak!

- E da vidite malo doktorku u drugačijem izdanju, da razbijemo predrasude da su sve doktorke stare, dosadne, ružne. E pa, nije tako, ima i onih zanimljivih - kaže na početku videa u domu, aludirajući, verovatno, na sebe.

- Ovde doktorka radi svoje preglede. Pregledamo pacijente, radimo EKG - priča dok snima radno mesto.

Potom sa kamerom ulazi u sobu u kojoj su korisnice:

- Kako ste dame? - pita ih.

- Odlično, uz Vašu pomoć! - odgovaraju.

- Jao što ste divni, baš mi je drago. Jel vas dobro neguju ovde? - pita ih doktorka, misleći na medicinske sestre i negovatelje koji rade u domu.

Pred kraj ljubi glavnu sestru doma, pa ponosno izjavljuje:

- A onda, doktorka ide u - izlazak! - na videu je odjednom beli mantil zamenjen kratkom ljubičastom haljinom, očigledno autfitom za - izlazak.

I to nije sve.

Snimala prevoz pacijenta na psihijatriju

U drugom videu, D. T. snima se na početku ispred vozila Hitne pomoći.

- Danas, ide doktorka da radi, da vam pokažem - obraća se pratiocima uz obavezno pućenje u kameru.

Video se nastavlja u vozilu koje se kreće prema bolnici. Iza nje, u zadnjem delu kola, gde inače prevoze pacijente, sedi jedna osoba i vidi se s leđa. Na kraju snimka, vidi se jasno ulaz u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", u koju su dovezli pacijenta, a doktorka je sve uredno dokumentovala i objavila na društvenoj mreži TikTok.

Nakon što su se snimci proširili mrežama, a glavna akterka u uniformi zdravstvene radnice, bila izložena osudama, sve snimke je brže bolje uklonila.

Ipak, na vreme su stigli do njenih nadređenih.

- O mogućim sankcijama koleginice, zbog emitovanja spornih videa sa radnog mesta odlučivaće Etički odbor i inspekcija Ministarstva zdravlja - kaže za Nova.rs dr Goran Čolaković, direktor Hitne pomoći.

On je objasnio da se na jednom snimku vidi osoba koja sedi u zadnjem delu kola Hitne pomoći, ali da nije u pitanju pacijent.

- U tom delu sede i medicinski tehničari, tako da je na spornom snimku kolega. Ipak, postupak je pokrenut, pa ćemo videti šta će biti odlučeno - kaže doktor Čolaković.

Podsetimo, u aprilu prošle godine, građani Srbije pratili su skandalozni direktni prenos porođaja u GAK "Narodni front" na društvenoj mreži TikTok, koji je objavila instrumentarka i medicinska sestra ove ustanove. Nakon objave videa sa porođaja, ova zaposlena je hitno suspendovana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati