Fudbal

Milan Zarić

01. 10. 2024. 22:54 26

Zvezdin totalni RASPAD protiv Intera: Liga šampiona ne prašta POČETNIČKE GREŠKE

Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli drugi poraz u Ligi šampiona, i to kakav! Do nogu ih je potukao Inter, koji je kod kuće slavio sa 4:0, koji je kaznio sve početničke greške crveno-belih, a one na ovom nivou nikako ne smeju da se dešavaju.

Izabranici Vladana Milojevića su pokušali da pariraju Interu, međutim u tome nisu uspeli. Rano su kapitulirali, pokušali su da se vrate, a onda su kardinalnim propustima praktično poklonili golove nero-azurima.

Inter je do prednosti došao u 11. minutu, kada je Elšnik izgubio loptu u opasnoj zoni, a onda je morao da sruši Henrika Mhitarjana. Loptu je postavio Hakan Čalhanoglu, koji je gađao ugao Omrija Glazera i od stative ju je poslao u mrežu za prednost od 1:0.

Pre tog gola je Interu poništen gol Arnautovića, potom i Damfriza, dok je Zvezda imala nekoliko dobrih pokušaja, međutim rezultat se nije menjao. Pokušala je Zvezda da parira početkom drugog dela, uglavnom posle prekida, da bi se potom sve srušilo.

Kardinalna greška Radeta Krunića, koji je prodao loptu na 20-ak metara od gola omogućila je da Arnautović posle pasa Taremija duplira prednost Intera. Pala je u tim momentima potpuno Zvezda, promaja je duvala u odbrani, pa su se šanse ređale.

Greška Spajića dovela je do trećeg gola Intera u 73. minutu, kada je Lautaro Martinez lako savladao Glazera, da bi u 81. minutu Mehdi Taremi sa penala postavio, ispostavilo se kasnije, konačnih 4:0. A tu najstrožu kaznu skrivio je Drkušić koji je oborio Lautara Martineza.

Sve u svemu, Zvezda je skupo platila greške koje se u Ligi šampiona jednostavno ne praštaju...

Drugo poluvreme: Inter - Crvena zvezda 4:0 (1:0)

KRAJ MEČA! Težak poraz Zvezde.

90+5. minut - Iznenada šansa za Zvezdu, lopta je došla do Pitera Olajinke, koji je baš slabo šutirao, pa tu nije bilo problema za Zomera.

90. minut - Još pet minuta igre u Milanu...

81. minut - GOOOL! 4:0 ZA INTER! Odgovornost je preuzeo Mehdi Taremi, koji je lako matirao Glazera i po sredini gola doneo još ubedljiviju prednost nero-azurima.

76. minut - Penal za Inter! Srušio je Drkušić Lautara Martineza i za sudiju Cvajera nije bilo dileme. Jednostavno, kasnio je slovenački defanzivac i zakačio je argentinskog napadača po nogama.

73. minut - Raspala se igra Zvezde, ponovo je pogrešio Spajić, te je pokušao Damfriz, ali je šutirao pored gola. Međutim, sve i da je pogodio, taj gol ne bi važio, jer se Holanđanin našao u ofsajdu.

72. minut - GOOOOL! INTER VODI SA 3:0! Još jedna početnička greška fudbalera Zvezde, ovoga puta je Uroš Spajić loše primio loptu, pa ju je uzeo Taremi i prosledio do kapitena Lautara Martineza, koji je lako savladao Glazera.

69. minut - Tri izmene odjednom je izvršio i Vladan Milojević, pa je iz igre izvukao Endiajea, Silasa i Maksimovića, dok je na teren poslao Duartea, Radonjića i Luku Ilića.

64. minut - Trostruku promenu je izvršio Simone Inzagi, umesto De Vraja, Mhitarjana i Arnautovića uveo je Aćerbija, Fratezija i prvu zvezdu tima Lautara Martineza.

62. minut - Potpuno su potonuli crveno-beli posle drugog primljenog gola. Pa su tako domaći izveli brzu akciju, lopta je došla do Augusta koji je izašao ispred Glazera, ali je izraelski golman uspeo da odbrani.

59. minut - GOOOOL! 2:0 ZA INTER! Neshvatljivo je šta je uradio Rade Krunić! Dugo je držao loptu, okretao se u krug, što je kaznio Taremi, koji je uzeo loptu i prosledio je do Arnautovića, koji je rutinski završio akciju i nije se radovao.

56. minut - Prete crveno-beli i u nastavku, imali su dve pretnje posle kornera, posle jedne su tražili penal, a nakon druge je pokušao Andrija Maksimović, no tukao je daleko van okvira gola.

48. minut - Još jedan žuti karton za domaćina, vukao je dugo Endiajea kapiten Intera Stefan de Vraj i on je, posle Mhitarjana, ušao u beležnicu sudije Cvajera.

46. minut - Nastavljen je meč na "Đuzepe Meaci".

Prvo poluvreme: Inter - Crvena zvezda 1:0

KRAJ POLUVREMENA! Zvezda ima gol minusa, kapitulirala je u 11. minutu, kada je Čalhanoglu sjajno pogodio iz slobodnog udarca, dok je u dva navrata imala i sreće, budući da su Arnautoviću i Damfrizu poništeni golovi. Doduše, i pretila je, mogla je do izjednjačenja, međutim to se nije dogodilo.

45+1. minut - Šansu je imao Elšnik, koji je sa leve strane dobio loptu od Olajinke, ali je Slovenac loše šutirao, pa je lopta otišla daleko od gola.

45. minut - Još dva minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

41. minut - Veliku šansu su imali gosti. Olajinka je poslao lepu loptu iza leđa defanzivaca Intera, probao je Silas, međutim odlično je odbranio Zomer i tako sačuvao prednost Interu.

39. minut - Mnogo sreće je sada imala Zvezde. Spajić je kardinalno pogrešio na 25 metara od gola, brzo su nero-azuri razmenili nekoliko pasova, šutirao je Mhitarjan iskosa sa leve strane i loptu je poslao visoko preko gola.

35. minut - Ponovo preti Inter, imao je mnogo prostora Benžamen Pavar, koji je snažno šutirao sa distance, ali je lopta otišla pored gola.

29. minut - Lepu priliku imala je Zvezda, jer je dobro prošao Andrija Maksimović i tukao sa distance - bila je ta lopta blizu gola, međutim zamalo nedovoljno da bi ugrozila Jana Zomera.

20. minut - Još jedan gol je poništen Interu. Ostao je iza leđa defanzivaca Crvene zvezde i glavom je matirao Glazera, ali je ponovo usledila signalizacija pomoćnog sudije da taj gol ne sme da bude priznat. 

15. minut - Prvi žuti karton na meču. Henrih Mhiktarjan je preoštro išao na Endiajea i prvi je ušao u beležnicu Feliksa Cvajera.

11. minut - GOOOL! VODI INTER - 1:0. Loše je počeo meč za Zvezdu, Timi Maks Elšnik je izgubio loptu u opasnoj zoni, nakon čega je morao da ruši Mhitarjana, pa je sudija Cvajer dosudio faul. Odlično je "slobodnjak" izveo Hakan Čalhanoglu, gađao je Glazerov ugao i od stative zatresao mrežu.

7. minut - Dobro su crveno-beli ušli u meč. Dugo je kružila ta lopta oko kaznenog prostora, na kraju je pokušao Endiaje, no njegov udarac je izblokirao De Vraj.

4. minut - Odmah posle poništenog gola šansa za Zvezdu. Prošao je po desnoj strani Silas, uputio je oštar centaršut po zemlji, ali je Zomer bio najbliži lopti i neutralisao je opasnost.

3. minut - Tresla se mreža Zvezde, ali se nisu radovali domaći. Jer, gol Marka Arnautovića poništen je zbog ofsajda u kom se našao posle centaršuta Čalhanoglua iz slobodnog udarca.

1. minut - Počeo je meč u Milanu.

INTER - CRVENA ZVEZDA 4:0 (1:0)

Stadion: "Đuzepe Meaca". Strelci: Čalhanoglu u 11, Arnautović u 59. Martinez u 72. i Taremi (penal) u 81. minutu. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka). Žuti kartoni: Mhitarjan, De Vraj (Inter), Elšnik (Crvena zvezda).

INTER: Zomer - Pavar, De Vraj (od 64. Aćerbi), Bastoni (od 74. Bisek) - Damfriz, Zjelinski, Čalhanoglu (od 70. Aslani), Mhitarjan (od 64. Fratezi), Augusto - Taremi, Arnautović (od 64. Martinez).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Seol, Drkušić (od 89. Rodić), Spajić, Điga - Krunić (od 89. Dalsio), Elšnik - Silas (od 69. Radonjić), Maksimović (od 69. L. Ilić), Olajinka - Endiaje (od 69. Duarte).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati