Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 23:29 0

Netanjahu o iranskom napadu: Platiće za to!

"Iranski napad je bio velika greška", izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanjahu na otvaranju sastanka Saveta za bezbednost u Jerusalimu, ubrzo nakon iranskog raketnog napada, dodavši - "platiće za to."

Netanjahu je rekao da je udar na Izrael "propao" i bio osujećen zahvaljujući izraelskom sistemu protivvazdušne odbrane, "najnaprednijem na svetu", zahvalivši se i Sjedinjenim Američkim Državama na podršci.

- Iranski režim ne razume našu odlučnost da se branimo i da uzvratimo našim neprijateljima - rekao je Netanjahu, prenosi "Tajms of Izrael" i nastavio:

- Vođa Hamasa Jahja Sinvar i vojni komandant Hamasa Mohamed Deif to nisu shvatili, lider Hezbolaha Hasan Nasralah i šef štaba Hezbolaha Fuad Šukr to nisu shvatili, a izgleda da ni u Teheranu ne shvataju.

- Oni će razumeti - rekao je još Netanjahu naglašavajući da će "ko god da udari, Izrael uzvratiti napadom".

On je dodao da će Izrael tako postupati gde god se bori protiv "osovine zla", na Zapadnoj obali, u Gazi, Libanu, Jemenu, Siriji i Iranu.

Netanjahu je pozvao "sile svetlosti u svetu" da se ujedine protiv Teherana:

- Moraju stati uz Izrael. Izbor nikada nije bio jasniji između tiranije i slobode, između blagoslova i prokletstva. Izrael napreduje, a osovina zla se povlači. Učinićemo sve što je potrebno da nastavimo ovaj trend, da postignemo sve ciljeve rata, prvenstveno povratak svih naših talaca i da osiguramo naš opstanak i našu budućnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati