Kuhinjica
03. 02. 2025. 07:13 0
Zimska musaka sa mesom i kiselim kupusom! Ručak za desetku
Zimska musaka sa mesom i kiselim kupusom je jako jelo u kome će uživati svi za trpezom.
Sastojci:
550 g mlevenog mesa
550 ml pilećeg bujona
550 g kiselog rendanog kupusa
550 g krompira
200 g crvenog luka
250 ml mleka
200 g šargarepe
200 g narendanog kačkavalja
200 g dimljene kobasice
100 ml ulja
4 jajeta
Priprema:
Kako biste napravili ovu musaku, zagrejte ulje u tiganju i ispržite šargarepu i luk, koje ste prethodno iseckali. Ubacite potom mleven o meso i začinite, pa nastavite da pržite. Lagano skuvajte krompir pa ga isecite na kolutove i počnite da ga ređate u dublju tepsiju.
Preko poređanog krompira naređajte meso koje ste prodinstali, pa kiseli kupus, a zatim kobasicu koju ste isekli na kolutove. Preko sve stavite još jedan red krompira. Prelijte pilećim bujonom i prekrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Nakon što izvadite iz rerne narendajte odozgo kačkavalj, pa prelijte jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i musaku sa brokolijem i mlevenim mesom.
Komentari 0
ostavi komentar