Kuhinjica
14. 07. 2024. 07:15 0
Hrskave pileće šnicle! Originalan recept zbog kojeg će vam tražiti parče više
Vikend je pred nama, a ako želite da napravite ukusan ručak, predlažemo vam pileće šnicle.
Sastojci:
500g pilećeg fileta
2 jaja
100g brašna
100g prezli (hlebne mrvice)
So i biber po ukusu
1 kašičica belog luka u prahu (opciono)
1 kašičica suvog začina (opciono)
Ulje za prženje
Priprema:
Pileći file iseći na tanke šnicle. Ako su deblje, možete ih blago izlupati kuhinjskim čekićem između dva komada plastične folije da budu ujednačene debljine. Pripremiti tri posude - jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima, a treću sa prezlama. U brašno možete dodati so i biber, a u prezle beli luk u prahu i suvi začin, ako želite.
Pohovanje:
Svaku šniclu prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja, pa na kraju u prezle, pazeći da svuda bude ravnomerno prekrivena.
Prženje:
U tiganju zagrejati ulje na srednje jakoj vatri. Pržiti šnicle sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane. Ukoliko su šnicle deblje, smanjiti vatru i pržiti ih duže kako bi bile dobro pečene iznutra.
Gotove šnicle staviti na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Poslužiti tople uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pečeni krompir, pirinač ili sveža salata.
Komentari 0
ostavi komentar