Svet

Direktno.rs

17. 10. 2024. 14:17 0

Izrael gađao školu gde su bila raseljena lica, 19 ubijenih

Najmanje 19 ljudi ubijeno je u današnjem napadu Izraela na školu u Džabaliji, na severu Pojasa Gaze, rekao je za Rojters zvaničnik Ministarstva zdravlja Gaze Mehdat Abas.

Medicinski izvori kažu da je škola bila korišćena kao sklonište za raseljena lica, dok Al Džazira dodaje da najviše žrtava čine deca i žene.

- Nemamo čime da ugasimo vatru, nema vode, nema ničega - rekao je Abas.

IDF tvrde da su u Libanu ubile komandanta bataljona Hezbolaha

Izraelske odbrambene snage (IDF) tvrde da su u južnom libanskom okrugu Bint Džbeil ubile komandanta bataljona Hezbolaha Huseina Muhameda Audu.

IDF su saopštile da je Auda odgovoran za raketnu vatru na Izrael iz nekoliko gradova u okrugu Bint Džbeil, preneo je Tajms of Izrael. Istovremeno, izraelske snage su navele da je u vazdušnim napadima tokom proteklog dana eliminisano 45 terorista i uništeno 150 lokacija Hezbolaha, uključujući depoe oružja, raketne bacače i zgrade koje se koriste u vojne svrhe.

U izraelskim napadima u Libanu tokom protekle godine poginulo je više od 2.300 osoba, a većina njih je ubijena u poslednjih nekoliko sedmica. Više od 1,2 miliona Libanaca je raseljeno, prema podacima libanske vlade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati