Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

17. 10. 2024. 14:02 0

Partizanov najveći problem: Ubacio 66 poena u Pioniru

U prethodnih sedam dana dvaput je igrao u dvorani Aleksandar Nikolić - jednom je ubacio FMP Železniku 43 poena, drugi put Anadolu Efesu 23.

- Ovaj teren mi je definitivno pokazao mnogo ljubavi - izjavio je momak kojeg će Partizan nastojati da zaustavi u istoj dvorani.

Ime mu je Sejben Li, igra prvu sezonu u evropskoj košarci, a posle uvodnih meseci sa Manisom, brzo se pojavio na radarima evroligaša. Potreba se, kako to obično biva u preopterećenoj evropskoj košarci prethodnih godina, brzo pojavila - Fenerbahče je ostao bez povređenog Skotija Vilbekina, a Makabi bez Džordana Lojda.

Većina je očekivala da Li neće menjati zemlju, pogotovo uzevši u obzir dešavanja na Bliskom istoku, ali on se odlučio za Makabi.

Osim što je otišao Lojd, povređen je i Rokas Jokubaitis, što je momentalno otvorilo prostor za 25-godišnjaka iz Misurija, koji je protiv Efesa iz igre šutirao 8-10.

- Zahvalan sam što sam okružem pravom grupom momaka koji su mi usadili samopouzdanje da igram svoju igru - kazao je Li.

Li je na Vanderbiltu bio odličan strelac, poslednje godine je prosečno beležio 18,6 poena, a potom je proveo četiri godine u NBA ligi i ukupno odigrao 134 meča za Pistonse, Sikserse i za Sanse (5,2p i 2,8 ast), u kojima je proveo poslednju sezonu i po.

- Sejben je čvrt i agresivan na obe strane terena. Njegovi plejmejkerski instinkti i sposobnost da napadne obruč važne su osobine za nas - izjavio je svojevremeno generalni menadžer Sansa Džejms Džons.

Makabi je za njega platio 150.000 dolara Manisi, a ugovor je potpisan na dve godine.

Izvanredne atletske sposobnosti 188 cm visoki Li demonstrirao je već protiv Efesa, jasno je i da šut nije problem, ali teško je očekivati da će zadržati konstantnost ovakvih partija. To je nemoguće, a Partizan svakako ima oruđa da ga ograniči već sada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati