Košarka

[ Izvor: mediji ]

17. 10. 2024. 15:47 0

Srbija treća: Odakle sve dolaze igrači Evrolige, ova zemlja dominira!

Košarkaški portal Basket njuz istraživao je odakle dolaze igrači iz Evrolige. Pobrojani su svekošarkaše, podrazumevajući i povređene momke koji još uvek nisu izašli na teren, a očekivano prva pozicija je pripala naravno Sjedinjenim Američkim Državama. Najveći porast je zabeležila Francuska, jasno i zbog ulaska Pariza u najprestižnije takmičenje, dok je ispadanje Valensije Španiji donelo veliki pad.

Za parametar su uzete zemlje u kojima su košarkaši rođeni, a ne države za čiju reprezentaciju, eventualno, igraju.

Tako su se na spisku našle 44 zemlje, odnosno 276 igrača iz 18 timova. Kao što je već rečeno, na prvom mestu je SAD sa 74 igrača, potom Francuska sa 31, dok je na trećoj poziciji Srbija sa 24.

Na četvrtom mestu je Nemačka sa 18 i zatim sledi Italija sa 15. Litvanija, Grčka, Španija i Turska imaju više od 10 igrača, dok se Senegal ističe sa devet. U odnosu na prošlu sezonu top 5 nacionalnosti se nije mnogo promenio - SAD je imala 84, Srbija je bila na drugoj poziciji sa 25, Španija i Nemačka po 21 i Francuska 20.

 Zanimljivost je da svaki tim ima minimum po tri igrača iz Amerike, dok je Olimpijakos najbrojniji sa sedam. Takođe, 13 timova ima bar po jednog Francuza. U svim ekipama ima 111 igrača koji nisu sa prostora Evrope, dok svaki tim ima makar po šest stranaca.

Takođe, devet klubova vode treneri iz zemalja iz kojih su te ekipe, dok u Evroligi najviše selektora dolazi iz Španije - čak četiri. Italija je dala tri, a po dva imaju Srbija i Grčka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati