Društvo i ekonomija

D. Ljutić

17. 10. 2024. 17:32 6

Brnabić UVREDILA ERDOGANA i otkrila ZAVERU: "Ekološki aktivisti u Srbiji puše ko Turci"

Možda je predsednica Skupštine Ana Brnabić dosegla vrhunac svoje misli, ali to ipak nije mogla da iskaže svojim rečima jer ih nema. Zato su i pokrenute spekulacije, tipa, ipak je bilo bolje pod Turcima. Znao se red. Nije se išlo u škole. Ljude su lečili travama i melemima. Nije bilo sudova, advokata. Platiš kadiji i dobio si spor. Nije bilo mutavih političara, krađe izbora, partija. Bio je to "raj na zemlji". Samo, Ana B. je postala sumnjičava prema Istanbulu. Ovi što neće litijum puše ko Turci i, eto zavere?

U danu dolaska turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Vlada Srbije je usvojila više memoranduma o razumevanju i saradnji između Srbije i Turske iz različitih oblasti. Potpisana dokumenta odnose se na oblasti rada, zapošljavanja i socijalne sigurnosti, privrede, industrije i tehnologije, energetske tranzicije, medija i informisanja, omladine i sporta, upravljanja katastrofama i vanrednim situacijama, saopšteno je iz Vlade. Dok su sedeli jedan preko puta drugog, njih dvojica, Vučić i Erdogan, verovatno nisu ni slušali šta onaj drugi govori. Jer to nije ni bitno. Važna je slika u javnosti, ispod koje nema nikakvog sadržaja. I Ana B. je upropasti.

Samo nekoliko dana kasnije predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić imala je gostovanje na televiziji Hepi. Naravno, uz neizbežne muke sa rečima i njihovom artikulacijom, pokazala je da je sve smelija u okršaju sa neistomišljenicima.- U Briselu su Gretu Tunberg, koja stvarno veruje u borbu za bolju životnu sredinu, uhapsili jer je jednu raskrsnicu htela da blokira. Za razliku od nje, naši aktivisti su unikatni u svetu. Mi imamo ekološke akiviste koji dođu i svi puše k’o Turci na tim protestima - rekla je Brnabić.

Dodala je da se ekološki aktivisti u Srbiji, bore za čist vazduh, ali sve vreme puše, bore se za zdravlje i životnu sredinu, ali nose bundu od nerca, bore se za životnu sredinu, ali ostavljaju plastične flaše svuda iza sebe, i od Dorćola do Terazija idu svojim automobilom. I, eto. Džabe se predsednik hvalio da je valjao neku robu iz Turske, kad je imao samo 15 godina. U to vreme su poštena deca imala izlaz do 10 uveče, a u tim godinama niko nije mogao da pređe granicu. Redžep Erdogan ga je slušao zabezeknut. I raspevani i razobručeni ministar policije Ivica Dačić se "preporučivao" Turcima, koristeći sve svoje vokalne bravure uz pesmu "Osman aga".Zašto je koristila predrasudni jezik prema, kako joj šef kaže,Turkiye. Elem, pušenje je bolest zavisnosti, a ne ekološki problem. Ako se ne bacaju opušci na ulicu i nismo duvanska industrija, onda je sve u redu. Ali, neko iskustvo se nataložilo kod Brnabić, neko je vreme proteklo, pa je pokušala da proceni učinke tih poseta. Savršeno joj je neshvatljivo zašto Turska gradi škole u Srbiji. Ipak, zanemarila je kao i njen šef, da je Erdogan na skupu pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova 2013. rekao da je Kosovo njegova druga zemlja.

- Draga braćo i prijatelji, imamo zajedničku istoriju kulture i civilizacije. Nemojte zaboraviti, Turska je Kosovo i Kosovo je Turska, mi smo toliko bliski tako da je i autor turske himne, Mehmet Akif Ersoj sa Kosova, iz Peći -  rekao je Erdogan.I još jedan dodatak pušenju i o tome kako smo postali samo pikavac. Kad je bio zemljotres u Turskoj, mnoge drzave su otišle da pomognu, pa i Srbija. Na kraju, Turci naprave nešto kao poster za sećanje na sve zemlje učesnice i stave od svake zastavu OSIM SRPSKE. Ono što Brnabić sada radi je prazan i besmislen govor i gola sila. Govor joj je smešan, ali sila nije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati