Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 20:23 0

Još jedna zemlja ušla u rat sa Ukrajinom?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas saveznike da uvedu nove sankcije prema Severnoj Koreji nakon što je ta zemlja, kako je naveo, postala učesnik u ratu u Ukrajini boreći se na strani Rusije.

Zelenski je rekao, u govoru pred parlamentom kojem je predstavio svoj "plan pobede" u ratu, da su ukrajinske obaveštajne službe došle do saznanja da Severna Koreja snabdeva Rusiju oružjem i da šalje svoje trupe na ratišta u Ukrajini, preneo je Rojters.

Ukrajinski predsednik tvrdi da državljani Severne Koreje rade u ruskom fabrikama i da se bore na strani Rusije, što znači, kako je naveo, da se još jedna država uključila u ratu protiv Ukrajine.

Ukrajinski ministar inostranih poslova Andrij Sibiha rekao je da saveznici Kijeva treba da odgovore na te poteze Severne Koreje, uključujući i uvođenje novih sankcija prema Pjongjangu.

Vašington tvrdi da Severna Koreja snabdeva Rusiju balističkim projektilima i municijom.

Kremlj je negirao navode da je Severna Koreja poslala vojnike da se bore u Ukrajini na strani Rusije, navodeći da su u pitanju "lažne vesti".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati