Kuhinjica
16. 10. 2024. 07:15 0
Čokoladni sufle kao iz restorana! Lako se pravi, a brzo jede (VIDEO)
Čokoladni sufle je lagani desert za svaku priliku, a iako se čini da je zahtevan za pripremu, jednostavno se pravi.
Sastojci:
5 kašika (28 g) putera na sobnoj temperaturi
6 kašika (75 g) šećera
85 g poluslatke čokolade, grubo iseckane
3 velika jajeta, odvojenaž
½ kašičice ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
¼ kašičice vinskog streša
Priprema:
Kako biste napravili sufle, koristeći četku za pecivo, obilno premažite unutrašnjost šolja za sufle sa 2 kašike putera, koristeći vertikalne poteze četkicom uz ivice. Svaku šolju obložite šećerom, kružnim pokretima, višak prespite u narednu šolju. Ponavljajte postupak dok sve šolje ne budu obložene šećerom. Stavite pripremljene šolje na pleh za pečenje i ubacite ih u frižider do korišćenja.
Zagrejte rernu na 200 C. Čokoladu i puter otopite na pari, pa ostavite da se ohladi 2 minuta. Umutite žumanca, ekstrakt vanile i so dok se ne sjedine i postanu glatki.
Ostavite na stranu. U činiji umutite belanca i vinski streš. Mutite na srednjoj brzini dok belanca ne postanu penasta i udvostruče se, oko 1 do 2 minuta. Dok mikser radi, vrlo polako dodajte preostale 3 kašike šećera. Nastavite da mutite belanca dok se ne stvori čvrst sneg, još oko 3 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar