Hronika

Direktno.rs

02. 08. 2021. 14:00 1

"Ubistva, otmice, dilovanje": Optužnica protiv klana Belivuka

Veljko Belivuk i Marko Miljković optužnicom se terete za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja, piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu o Ispitivanju formalne ispravnosti optužnice.

Kako je navedeno u opštužnici, okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret više različitih krivičnih dela.

On je okrivljen za pet teških ubistava u saizvršilaštvu, zatim za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Na teret mu se stavlja i otmica i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Saopšteno je da se Marku Miljkoviću stavlja na teret da je izvršio udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i četiri teška ubistva u saizvršilaštvu.

On se takođe tereti za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i otmicu.

Sud: Optužnica propisno sastavljena

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal kontrolisalo je 2. avgusta 2021. godine, formalnu ispravnost optužnice podnete protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, te je našlo da je optužnica propisano sastavljena.

Optužnica je poslata na odgovor okrivljenima  i braniocima u skladu sa članom 335 i 336 Zakonika o krivičnom postupku. Oni imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice.

Ranije danas osumnjičenima  za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka produžen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Sud je saopštio da je odluka doneta na predlog za produženje pritvora koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal “prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima V. Belivuk i drugi”.

Pritvor je produžen prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S. dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D Tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati