Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

26. 04. 2024. 10:50 8

"Nećemo učestvovati na bilo kakvim izborima 2. juna"

Stranka Zajedno saopštila je ovog petka da je donela odluku da ne učestvuje na bilo kakvim izborima koji su zakazani za 2. jun.

- Odbijamo da budemo saučesnici u organizovanom kriminalnom poduhvatu kojim se otima suvereno pravo građana da slobodno odluče o tome ko će vršiti javne poslove - navodi se u saoštenju te stranke.

Iz Zajedno poručuju da "igrokaz zakakazan za 2. jun nisu izbori", ni u Beogradu, ni u drugim gradovima i opštinama u Srbiji.

- Srbija ulazi u farsu kojom kriminalizovani režim pokušava da sebi pribavi legitimitet, pošto je uhvaćen u krađi epskih razmera 17. decembra prošle godine. Sada je trenutak da se okupe i organizuju svi građani koji odbijaju da pristanu na laž da postoji ma kakva mogućnost slobodnoog odlučivanja na bilo kakvim izborima - poručili su iz Zajedno.

Prema njihovim rečima, posle 2. juna dolazi naredni dan, koji može da bude "pravi početak kraja unutrašnje okupacije".

- To će se desiti ako nedelje pred nama upotrebimo da bismo se dobro organizovali, da pred građane naše zemlje izađemo sa jasnim planom za pobedu - dodaje se u saopštenju.

Stranka Zajedno ponovila je da čvrsto ostaje pri usaglašenoj odluci koalicije "Srbija protiv nasilja", koalicije NADA i Proglasa, potpisanoj 9. marta, da je potrebno ispuniti minimum uslova da bi se izašlo na izbore i poslednjoj inicijativi tih entiteta, da se u skladu sa predloženim Ustavnim zakonom, svi lokalni izbori održe na jesen, kako bi se mogle usvojiti i primeniti preporuke ODIHR.

Zajedno zahteva i da parlament usvoji Ustavni zakon, u tekstu koji je predložen jednoglasnom odlukom Proglasa i svake od stranaka koje čine koalicije SPN i NADA.

- Uvereni smo da samo hrabrost i doslednost mogu da savladaju ovu zlu kob koja obeležava naše živote - ističu iz Zajedno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati