Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 10. 2024. 13:26 1

"Vesić zaboravio da kaže da Srbija nije povezana pružnom infrastrukturom"

"Najavio je ministar Goran Vesić da će putem aplikacije Google Maps biti dostupne informacije o svim vozovima i relacijama u Srbiji. Međutim, nije napomenuo da Srbija trenutno gotovo uopšte nije povezana pružnom infrastrukturom, što je potpuno suprotno nekadašnjem stanju kada je železnička mreža u Vojvodini bila jedna od najrazvijenijih u Evropi", izjavio je Bojan Jankulović, pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

- Sada najavljuju ulaganje miliona evra u železničku infrastrukturu, kako bi sa svojim ortacima sproveli koruptivne radnje za svoje vile, kamione, avione, a za vreme kovida je isečeno i prodato gotovo 500 kilometara vojvođanske pruge. Ove akcije imale su dugoročne posledice na kvalitet saobraćaja i povezanost građana - dodao je Jankulović.

Nadovezao se i izneo zabrinjavajuće podatke:

- Između dva popisa - 2011. i 2022. godine, iz vojvođanskih sela iselilo se gotovo 200.000 ljudi između ostalog i zbog posledica izolovanosti i zapuštenosti putnog i transportnog saobraćaja. Umesto koruptivne i kriminalne SNS "politike", potrebna je prava politika koja će se fokusirati na revitalizaciju železničkog saobraćaja i stvaranje uslova za povratak građana u Vojvodinu - zaključio je Jankulović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati