Politika

[ Izvor: Danas ]

18. 10. 2024. 13:58 2

"Niti je ovo Vlada, niti je Vučević premijer": Đilas o najavi rekonstrukcije

"Dakle, neki ministri u Vladi Srbije ne rade dobro, pa će biti promenjeni. To se zove rekonstrukcija Vlade, ali ćemo ih pustiti da ne rade dobro još godinu dana i nanose štetu Srbiji", kaže za Danas Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, komentarišući novu najavu premijera Miloša Vučevića da sledi rekonstrukcija Vlade Srbije.

Đilas podseća da je premijer Vučević još prilikom obeležavanja sto dana vlade najavio rekonstrukciju.

- Niti je ovo Vlada, niti je Vučević premijer. Zato je i moguće da još prilikom obeležavanja sto dana od formiranja Vlade, Vučević najavljuje rekonstrukciju u, kako je rekao, narednih godinu dana - primećuje lider SSP.

Prema Đilasovim rečima, korupcija i kriminal cvetaju, rast cena je najveći u Evropi, vlast odbija da uloži u plate prosvetara i zdravstvenih radnika, ali i ispunjava zahteve drugih država na račun Srbije, zaustavlja evrointegracije, a tu su i odlazak ljudi, pad nataliteta, širenje agresije.

- To su rezultati svih Vučićevih vlada od 2012. do danas. I dok god je na vlasti tako će i ostati - zaključuje lider SSP.

Da podsetimo, premijer Miloš Vučević, gostujući danas na TV Pink, najavio je rekonstrukciju Vlade Srbije, ne precizirajući kada bi ona mogla da se dogodi.

- Ministri u Vladi ne veruju da će do rekonstrukcije doći. I svi misle da Vučić i ja to spominjemo jer je to medijski interesantno, da im kao zapretimo, ali da se to suštinski neće desiti. I svi su, naravno, sigurni da se rekonstrukcija ne odnosi na njih, jer su oni bitni zbog toga i toga i zato što imaju dobre odnose sa predsednikom ili sa mnom - rekao je Vučević.

Dodao je da su ministri "malo trezveniji", videli bi da oni koji su mislili da su nesmenjivi, više nisu ministri.

- Princip promenljivosti mora da postoji. Svi mora da shvate da su službenici ove države. Biće rekonstrukcije kada za to dođe vreme. Možda već naredne godine - poručio je premijer.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati