Kuhinjica
18. 10. 2024. 07:12 0
Čokoladni kolač za početnike! Svaka domaćica će uspeti da ga spremi
Čokoladni kolač za početnike je sočan i preliven glazurom koju možete posuti orašastim plodovima.
Idealan za početnike u pripremi deserata.
Sastojci:
Za patišpanj:
240 g putera
240 ml vode
3 kašike kakao praha
470 g višenamenskog brašna
470 g šećera
½ kašičice soli
120 g krem sira
2 velika jajeta
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
120 g puteraž
6 kašika mleka
3 kašike kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
470 g šećera u prahu
Priprema:
Za čokoladni kolač zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite i pobrašnite kalup za kolače. Pomešajte puter, vodu i kakao prah u šerpi na srednjoj vatri. Kuvajte dok se puter ne otopi i smesa ne proključa. Sklonite sa vatre i malo ohladite. U međuvremenu, pomešajte brašno, šećer i so u velikoj posudi. U posebnoj pomešajte krem sir, jaja, sodu bikarbonu i ekstrakt vanile.
Dodajte mešavinu otopljenog putera u mešavinu brašna, zatim dodajte mešavinu krem sira i jaja i umutite dok se dobro ne sjedini. Sipajte u pripremljeni kalup za kolač. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne bude čista, oko 20 minuta. Izvadite kolač iz rerne i ohladite na rešetki 5 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar