Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 09. 2024. 16:17 4

POKS pozdravlja odluku Biološkog fakulteta da se odbaci projekat rudarenja litijuma

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) "pozdravlja odluku Biološkog fakulteta u Beogradu da javno i u pisanoj formi odbaci projekat rudnika litijuma u dolini Jadra kao katastrofalan po životnu sredinu".

- Očekujemo da će uprkos neviđenom pritisku i zastrašivanju od strane vlasti isto učiniti i Tehnološko-metalurški, Medicinski i drugi fakulteti posvećeni oblastima života direktno ugroženim rudnikom litijuma. Time će detaljnije i glasnije ponoviti svoje zaključke već iznete na naučnom skupu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i staviti stručnu tačku na ovu temu - izjavio je Vojislav Mihailović, predsednik POKS i poslanik u Skupštini Srbije.

- Postoji obaveza i akademska čast nalaže naučnicima da se čim pre naučno utemeljeno i decidno izjasne o temi rudnika litijuma, jer njihov glas sa pažnjom iščekuje cela Srbija. Tužno je što živimo u društvu u kom će im trebati hrabrosti da kažu istinu, ali neka im vetar u leđa budu stotine hiljada ljudi širom Srbije koje su ovog leta izašle na ulice protiv rudarenja litijuma i uništenja doline Jadra. Nadam se da će fakulteti to uraditi vrlo skoro za svoj narod, za našu Srbiju - naglašava Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati