Politika

Direktno.rs

12. 09. 2024. 18:16 0

POKS: Sramotno izvlačenje "Vodovoda" za pronađene bakterije na nelegalnu mrežu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje sramotnim odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija" na pitanje otkud opasna bakterija Pseudomonas u uzorku vode sa česme koji je zabrinuti građanin iz Sremske Kamenice odneo na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, da je nalaz ocenjen nerelevantnim jer potiče iz objekta koji se nelegalno priključio na vodovodsku mrežu.

"Direktor Vodovoda vrlo dobro zna da je u Novom Sadu preko 10000 nelegalno sagrađenih vodovodnih priključaka i stotine kilometara isto
tako sagrađene mreže. Ali, svi ti korisnici sa nelegalnim priključcima su prijavili Vodovodu svoje priključenje na mrežu i plaćaju vodu ovom preduzeću na osnovu izmerene potrošnje. Tu nelegalnu mrežu, kao i legalnu održava novosadski Vodovod i u svakom metru te mreže je ista voda koja je i u legalno sagrađenoj mreži. Nije nam jasno kako to što neko ima nelegalan priključak može da abolira od odgovornosti Vodovod kada se pojavi nalaz sa bakterijom kod nekih potrošača, bilo legalnih ili nelegalnih, koji pritom redovno plaćaju račune za vodu", izjavio je portparol Gradskog odbora POKS i odbornik u Skupštini grada Novog Sada, Dragan Miličević.

"Pozivanje Vodovoda na to da je u pitanju korisnik koji nema legalan priključak predstavlja samo potvrdu javašluka koji vlada u preduzeću jer nije normalan toliki broj nelegalnih priključaka i to otvara još jednu temu zbog koje direktor treba da bude smenjen. Pošto je poverenje u institucije izgubljeno, kao i u gradonačelnika Novog Sada, građani su prinuđeni da sami vrše analizu vode preko Instituta za javno zdravlje, pritom plaćajući tu uslugu 6500 dinara. Pitamo se ko će građanima taj trošak da nadoknadi i ko je odgovoran za to? Tražićemo da grad Novi Sad refundira troškove građanima i odgovornost direktora Vodovoda i gradonačelnika", ističe Miličević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati