Politika

Direktno.rs

14. 09. 2024. 13:54 4

"Proglašenje okupacije je tražio još patrijarh Pavle i SPC i samo to je sada i ostalo Srbiji, zahvaljujući Vučiću"

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje obraćanje predsednika Srbije, u vezi Kosova i Metohije, kao manipulaciju i čistu zamenu teza u svrhu umirivanja domaće javnosti, a zahtevi su njegova prazna priča bez ikakve strategije i vizije.Prvo je tražio da Srbi napuste privremene institucije na KiM, a sada zahteva da se vrate sa namerom ako mu to uspe da predstavi kao svoj veliki uspeh.

- Nijedan zahtev koji je Aleksandar Vučić uputio EU i NATO od početka svoje vladavine nije bio ispunjen, pa neće ni sada. Radi se o njegovoj potrebi da umiri javnost Srbije koja je revoltirana progonima Srba na Kosovu i Metohiji, a ne spremnosti da se ozbiljno i odlučno obrati svojim mentorima sa zapada. Od pre 12 godina kada je ukinuo srpsku policiju i sudove na Kosovu i Metohiji, on nije pregovarač već neko čija je dužnost da u delo sprovede ono što mu se kaže sa zapada i sve je sproveo korak po korak, suprotno srpskom interesu - izjavio je Vojislav Mihailović, predsednik POKS i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

- Njegovom vladavinom, Srbiju je doveo u situaciju da joj je ostalo još samo jedno sredstvo da zaštiti svoj teritorijalni integritet, ovo što je SPC tražila još za vreme patrijarha Pavla: da proglasi okupaciju dela svoje teritorije, odnosno Kosova i Metohije. Ona ne znači vojni sukob, niti prihvatanje stanja na terenu, već opredeljenje Srbije i iskazivanje jasne namere da ponovo uspostavi svoj suverenitet kada međunarodne okolnosti to budu dozvoljavale. Aleksandar Vučić pribegava manipulaciji i zameni teza da bi to bilo krivično delo za njega. To kaže čovek koji je prihvatio i sprovodi u delo francusko-nemački sporazum koji je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i znači de fakto priznanje lažne države 'Republike Kosovo', što je krivično delo veleizdaje. Zahvaljujući njemu na Kosovu i Metohiji više nema srpske policije, sudova, organa državne vlasti, ćirilice, dinara kao sredstva plaćanja i 30% Srba koji su se već iselili u tihoj "Oluji". Ne govori se ovde o prihvatanju okupacije kao što to tumači predsednik države, nego o proglašenju okupacije, što je značajna razlika. Sve to on vrlo dobro zna, ali je dokazani prevarant i manipulator - naglašava Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati