Srbija

[ Izvor: Mediji ]

16. 09. 2024. 19:55 1

Satelit otkriva koji delovi Srbije su na udaru nevremena

Meteorolog Đorđe Đurić otkriva šta čeka Srbiju u narednim danima, kao i gde se očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom.

Srbija je i dalje pod uticajem ciklona, koji je doneo katastrofalna razaranja centralnoj Evropi. Srećom, ovaj ciklon nije i neće doneti veće posledice Srbiji, ali oblačnost sa padavinama već danima u sklopu njega kruži nad našim područjem.

Ciklon danas ima retrogradno kretanje i premešta se od istoka ka zapadu, odnosno svojim centrom dalje na zapad preko Hrvatske. On i dalje donosi obilne padavine, a kada je reč o Srbiji oblačnost i dalje kruži nad Srbijom.

Do kraja dana kiša i pljuskovi očekuju se na severozapadu i zapadu Srbije, naročito u Bačkoj, Sremu, Mačvi, Podrinju i u Kolubarskom okrugu. Padavina u ovim predelima Srbije biće sve do noći, a očekuje se da padne i od 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Kiše i povremenih pljuskova do kraja dana može biti i na širem području Beograda. U ostalim predelima Srbije očekuje se suvo, na jugu i jugoistoku se i razvedrilo, pa je sunčano, ali i toplije.

U ostalim predelima Srbije je i dalje veoma hladno i vreme je pravo jesenje. Trenutne temperature kreću se od 12 stepeni u Beogradu do 20°C u Nišu. Sjenica meri 13, Zlatibor 10, a Kopaonik 6°C.

Na severozapadu i zapadu Srbije padavine će presatati tokom večeri i noći. Ciklon će od sutra napustiti područje Srbije i izmestiti se preko severa Italije iznad juga Francuske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati