Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

16. 09. 2024. 21:58 3

Kruševačka toplana ulazi u javno privatno partnerstvo sa firmom kontroverznog biznismena

Ko je novi partner toplane u Kruševcu? Firma GAT, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Dejan Slijepčević. Sve to je ozvaničeno na poslednjoj sednici Skupštine Kruševca.

Ne samo što kruševačka javnost nije bila upoznata sa planovima gradske Toplane, već za njih nisu znali ni odbornici opozicije. Ulazak u javno privatno partnerstvo i kreditno zaduživanje, na dnevnom redu poslednje sednice, našli su se tek pred njen početak.

- Mi smo ove tačke dobili u 23h uoči same sednice. I očigledno je da tu nešto nije u redu čim se tako stavlja u dnevni red. To budi veliku sumnju u dobronamernost postupaka koji se donose - kaže Srđan Milivojević, narodni poslanik i odbornik DS.

Iz Toplane su rekli da je zvanična ponuda stigla od preduzeća GAT. Milivojević kaže da sve što je napisano lepo zvuči, ali ga brine pozadina.

- Firmu GAT vodi kontroverzni biznismen Dejan Slijepčević. Dva puta je uhapšen u inostranstvu. Prvi put u Republici Srpskoj kada je uneo novac, a kako su mediji objavljivali za kupovinu glasova. Drugi put je to uradio u Crnoj Gori kada je došao helikopterom u kojem je nađena velika svota evra. Rekao je da je deo novca njegov a deo pilotov. I nedavno se pojavio u aferi kupovine utakmice u novosadskoj ligi - kaže Milivojević.

Toplana je 2015. godine potpisala ugovor sa jednom italijanskom firmom, da se toplotna energija proizvodi iz biomase. Ali, biznismeni su nestali, a biomasu Kruševac nikada nije ni video.

Iz Grada Kruševca N1 nije dobio odgovore na pitanja zašto se ušlo u javno privatno partnerstvo sa firmom GAT, kakav je plan poslovanja jer pomenuta firma nema postrojenje za proizvodnju tople vode, da li ukupna dugovanja Toplane premašuju traženi kredit, kao i kolika je procenjena vrednost ovog komunalnog preduzeća.

Toplana će se kreditno zadužiti kod “Poštanske štedionice” za 1,5 milijardi dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati