Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

18. 07. 2024. 12:41 3

Blagoje Paunović kandidat za predsednika Fiskalnog saveta Srbije

Blagoje Paunović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kandidovan je za predsednika Fiskalng saveta Srbije, rečeno je na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije, budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Paunovića je na tu funkciju pedložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji za to ima zakonsko ovlašćenje.

Dosadašnji predsednik Fisklanog saveta Pavle Petrović je u dva mandata po šest godina bio na toj funkciji i prema Zakonu o Fiskalnom svetu nije bilo smetnji da mu bude poveren novi mandat, ali mu to, kako saznaje Beta, nije ni ponuđeno.

Članu Fiskalnog saveta Nikoli Altiparmakovu takođe je istekao drugi šestogodišnji mandat i njega je ponovo za to mesto kandidovalo Ministarstvo finansija.

Odbor za finansije ima nadležnost samo da konstatuje upućene predloge kandidata i proveri ispunjenost uslova za njihov izbor, a zatim da predloge pošalje na razmatranje poslanicima Skupštine Srbije koji donose konačnu odluku o izboru.

- Blagoje Paunović je stručnjak koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, pored akademskog rada, aktivno učestvovao u oblikovanju privredno-sistemskih rešenja, radeći na pripremi niza strateških dokumenata i mera ekonomske politike na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, bilo kroz neposredno angažovanje u radu Vladinih organa i tela, bilo kroz podršku međunarodnih organizacija Vladi Srbije - naveo je Vučić u obrazloženje njegove kandidature.

Paunović je u periodu od 2002. do 2004. godine bio pomoćnik ministra za privredu i privatizaciju, zadužen za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća, član Komisije za stručno obrazovanje Ministarstva prosvete i sporta (2001-2004) i član Vladine Komisije za deregulaciju privrednog sistema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati