Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 07. 2024. 12:59 30

Nikezić: Ako Vučić priča istinu kad kaže da imamo preko 5 milijardi evra na računu, zašto nemamo para da vratimo dug UAE?

"Ako Vučić govori istinu kada kaže da imamo preko 5 milijardi evra na računu, zašto onda nemamo para da ove godine vratimo dug UAE, već produžavamo rok otplate i povećavamo kamatnu stopu?", rekao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Očigledno tih para nema, jer niko normalan, ko ima 5 milijardi evra na računu, ne bi usvajao zakon kojim se odlaže vraćanje 2 milijarde dolara duga UAE za dodatne 2 godine, uz povećanje kamatne stope sa 3% na 4%.

A najbolju potvrdu da je ugrožena likvodnost i redovno servisiranje javnog duga daje sama Vlada Srbije, koja u obrazloženju predloga zakona jasno navodi: "Imajući u vidu potrebu da se obezbedi upravljanje likvidnošću i održivost javnog duga Republike Srbije"... Toliko je loša finansijska pozicija Srbije, da danas nemamo para ni za vraćanje dospelih kredita, a ova vlast tek namerava da nas zaduži 17,8 milijardi evra za EXPO 2027", rekao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati