Beograd

D. Ljutić

04. 10. 2024. 21:04 3

HOTEL I OKRETNICA MOGU Zašto Vučić nije otvorio novu Beogradsku autobusku stanicu?

U poslednjih nekoliko dana predsednik Aleksandar Vučić je priredio pravi medijski blickrig otvaranjem svega i svačega, ali ne i nove Beogradske autobuske stanice. On koji neke fabrike otvara po tri puta, Dom zdravlja u nekoj zabiti koji nikad neće proraditi, "o'ladio" je gradonačelnika Aleksandra Šapiča. Jeste i ranije putovao po inostranstvima, ali to ga nije sprečavalo u prikazivanju sebe samog. Ipak, i predsednik i gradonačelnik su uvereni da imaju dovoljno vremena, pre svega za dalje oblikovanje po svojoj volji kako Beograda, tako i Srbije.

Da li je Aleksandar Šapić isuviše lako izgubio svoju ugodnu poziciju ortaka u vlasti? Svečano "otvaranje" nove glavne autobuske stanice u Beogradu bio je očigledno još jedan fijasko gradonačelnika Aleksandra Šapića i barem podznak da ga je imenjak Vučić "pustio" niz muljav Dunav i Savu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca. On je u govoru na svečanoj ceremoniji rekao da misli da je utrt put nekim novim navikama i promenama u zemlji. 

- Kao buldožer borili smo se da razgrnemo učmalost i traljavost i opsesivnu potrebu da prođe još jedan dan u kojem se ništa neće promeniti - rekao je Vučić.

I tu nije bio kraj važnim događajima. Predsednik Srbije izjavio je tokom obilaska završnih radova na staničnoj zgradi Železničke stanice u Subotici da ona neće biti otvorena sve dok na njoj ne budu i natpisi na mađarskom jeziku. Pre toga, bio je na svečanosti povodom završetka radova na hotelu Sent Redžis i Kuli Beograd, da će oni biti dostupni građanima za 15 dana i da će u hotelu biti zaposleno 200 mladih ljudi iz Srbije. Naveo je da je ponosan na ovakvo zdanje.

Ali, gde je hvalospev o novoj autobuskoj? Zli jezici tvrde da je Šapić namerno požurio sa otvaranjem stanice dok se Vučić ne vrati iz dalekog sveta. Građanstvo je, razume se, već otvoreno za takav vid manipulacije, naročito ako dolazi od predsednika, koji najviše voli da objasni kako nešto što je očigledno zapravo nije to, nego nešto drugo, odnosno nije ni drugo, već nešto treće.

A Šapićevo otvaranje su, naime, bojkotovali svi iz republičke vlasti. Nije bilo ni nekog državnog sekretara ni pomoćnika ministra iz bilo kojeg ministarstva. Podrazumeva se i Vesićevog, iako je resorno, pogotovo. Šapić se ponadao da će, barem, kao što je bilo najavljeno, doći premijer i predsednik mu partije Miloš Vučević, ali je iz kabineta predsednika Vlade kasno uveče, dan pre otvaranja, stiglo obaveštenje da se prisustvo tom događaju otkazuje.Nema kritike, jer nema šta da se kritikuje, ali ima nečeg ličnog u tome što onaj koji svečano otvara i 200 metara nekog sokaka, nije bio glavni na otvaranju nove, još nedovršene autobuske stanice. To lično uveo je Vučić, tako što je sam lično napadao i komentarisao imenom i prezimenom razne građane. Kad mu zatreba, Vučić objavljuje ko je nevin i nije ništa skrivio. I to je radio mnogo puta. Presuđivao je ko je kriv, a ko je prav. Ali, niko ne može biti tako naivan da poveruje u ono što Vučić priča, a Šapić prepriča svojim jezikom.

Način na koji Vučić opisuje njihov odnos, a za koji Šapić kaže da "dobija i jasne obrise prijateljstva", nije uobičajen za najbliže stranačke saradnike, prema kojima se Vučić često javno odnosi sa nipodaštavanjem, i čije "čistke" neretko obećava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati