Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ]

11. 06. 2024. 18:43 7

U Apotekama Beograd vlada haos: Lekova nema, radnici nisu plaćeni...

Zaposleni u Apotekama Beograd mesecima ne primaju platu, nedostaju im lekovi i medicinska sredstva jer dobavljači nisu plaćeni, a novca u budžetu grada - nema.

Imaju sve manje kupaca zato što ljudi sumnjaju da će kod njih naći potreban lek.

Farmaceuti zaposleni u ovim apotekama, a ima ih 700 zaposlenih, strahuju od privatizacije, prodaje, gašenja ove ustanove. Ne znaju šta će se desiti zato što ne dobijaju nikakve informacije.

Problemi sa kojima se suočavaju bili bi sprečeni da Zakon o apotekarskoj delatnosti nije, pre više godina, povučen iz procedure. Tim zakonom je trebalo da se uspostavi mreža apotekarskih ustanova. To bi dovelo do ograničavanja širenja određenih apoteka, prevashodno ovih iz privatnog sektora.

Širenje privatnih apoteka im deluje nezaustavljivo, pogotovo što se državne postepeno gase. Smatraju da je to najviše na štetu pacijenata. Zaposleni u Apotekama Beograd kažu da pacijentima u privatnom sektoru kvalitetna usluga nije sigurna jer tamo mahom ne rade farmaceuti, već samo tehničari.

Kažu i da je ista situacija i po drugim mestima jer, profit je postao važniji od bezbednosti pacijenata.

Podsetimo, u martu ove godine zaposleni u Apotekarskoj ustanovi Kraljevo više meseci su protestovali kako bi zaustavili izdavanje državne apoteke, jer je vlast početkom godine, a nakon završetka lokalnih izbora, donela odluku da izda osam najrentabilnijih apoteka u centralnoj gradskoj zoni, navodno zbog lošeg poslovanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati