Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 05. 2024. 17:50 3

"Napad na Cvijića vrhunac bahatosti režima i njegovih tabloida"

"Današnji fizički napad na novinara Vuka Cvijića ozbiljno je krivično delo, ali i još jedan dokaz eskalacije nasilja i odumiranja demokratije i pravde u Srbiji i mora biti adekvatno sankcionisan", rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

- Najoštrije osuđujem ovaj bezuman čin nasilja na novinara Radara od strane propagandiste režima. Nažalost, nasilje se uvuklo u sve pore društva i jasan je pokazatelj u kakvoj državi živimo. Da li svaki put kada iznesemo svoje mišljenje u kome se kritikuju vlast i režim rizikujemo da budemo napadnuti, da nam se preti i udara na porodicu? Šta je sledeće? - zapitao je Aleksić.

On ističe da niko u Srbiji danas nije bezbedan, a nasilje eskalira svakoga dana i svaki put je sve gore i brutalnije i dodaje da se opozicija mesecima borila na ulicama kako bi država konačno počela da radi svoj posao, da bi svako dete bilo bezbedno i da niko više ne bi stradao od ruke nasilnika.

- Pre dva dana maloletnici su u parku ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika vlade BiH. Pre šest meseci, u istom parku maloletnici istih godina i inicijala prebili su štanglama doktora Kajtazija i njegova dva sina. Tada, kao i svih godina unazad Aleksandar Vučić i vlast su lagali da će počinioci biti kažnjeni, a da je Beograd bezbedan - dodao je on.

Prema njegovim rečima, kada je u pitanju propaganda, sakupljanje političkih poena udarajući direktno na empatiju građana i lešinarenje vlasti SNS je prvi, a dokaz toga je i sraman čin dovođenja roditelja stradalih u Duboni na konvenciju stranke.

- Nasilje i napadi na novinare, ali i na bilo kog građanina Srbije ne smeju da se tolerišu i napadači moraju biti procesuirani ma ko da stoji iza njih, pa i sam predsednik. Iskreno se nadam da će institucije reagovati i da će počinilac ovog gnusnog napada odgovarati po zakonu za svoju bahatost i agresiju - poručio je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati