Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 03. 2023. 09:34 39

Nikezić: Mali, da li ste falsifikovane "Mauricijus" papire dobili od Hanana ili od Vučića?

"Ministre Mali, od kada je evropski istraživački novinarski konzorcijum dokazao da je zloglasna izraelska grupa "Tim Horhe" za račun vaše vlasti falsifikovala aferu "Mauricijus", vi treba da odgovorite na samo jedno pitanje: da li ste falsifikovane dokumente, kojima ste mahali pred kamerama, dobili od Izraelca Tal Hanana ili od Aleksandra Vučića?", istakao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Umesto odgovora na ovo jednostavno pitanje, vi nastavljate da radite ono što ste i "doktorirali" - da falsifikujete podatke.

Hvalite se penzijama, a dobro znate da su penzije danas realno niže nego 2012. godine, kada su bile 56% prosečne plate, dok su danas pale na samo 42%.

Kažete da "nijedan investitor nije hteo da posluje u Srbiji", i to u 2011. godini, kada su ukupne investicije bile 3,3 milijarde evra, a od te 3,3 miljarde u zemlju se u gotovini slilo 2,4 milijarde evra, 50% više nego prošle godine. Godine koju nazivate rekordnom.

Usuđujete se da optužite za "prazna obećanja" Dragana Đilasa, u čije vreme je izgrađeno 4 mosta, 9 škola, 45 vrtića, 4 nova doma zdravlja, 1.575 socijalnih i neprofitnih stanova... a da pritom ne možete da navedete nijedan jedini infrastrukturni objekat koji je izgrađen za vreme vašeg mandata na mestu gradonačelnika Beograda.

Konačno, kada ponovo spominjete "profit od 619 miliona evra", dovodite u pitanje i svoju fakultetsku diplomu, pošto se ta lekcija da prihod i profit kompanije nisu isto uči iz predmeta "Finansijsko računovodstvo" na prvoj godini Ekonomskog fakulteta", zaključuje se u izjavi Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati