Tenis

Milan Zarić

11. 10. 2024. 15:01 0

Novak kroz dramu do polufinala Šangaja!

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju, pošto je u četvrtfinalu savladao danas odličnog Čeha Jakuba Menšika sa 6:7 (4:7), 6:1, 6:4. Nole će se za prolazak u finale boriti sa Tejlorom Fricom, koji je dobio Davida Gofana.

Bio je ovo ubedljivo najteži ispit za Novaka Đokovića u Kini, koji je uspeo da položi, doduše uz izgubljen set. A kako se prvi deo igre odvijao, ništa nije slutilo da bi to moglo da se desi.

Jer, nakon što su dvojica tenisera čuvala servis u uvodnih šest gemova bez ikakvih problema, prve terzavice su usledile u sedmom, kada je servis Menšika bio na "klimavim nogama", pa je Novak imao dve brejk lopte. Međutim, nije uspeo nijednu da iskoristili, pa je Čeh čuvao servis.

Ali, ne zadugo, jer je u devetom gemu Novak došao do brejka, zahvaljujući čemu je poveo sa 5:4 i došao u situaciju da servira za set. I kada su svi očekivali da će lako završiti posao, došlo je do problema, Menšik je uspeo da se vrati, izjednači na 5:5 i kasnije se izbori za taj-brejk.

Odlučujući gem je Đoković mnogo bolje započeo, jer je poveo sa 3:0, ali onda i stao, što je češki teniser iskoristio da se vrati i povede sa 4:3. Iskoristio je taj momenat Menšik, dozvolio je našem teniseru još samo poen u taj-brejku, pa je sa 7:4 došao do prvog seta.

Ali, time kao da je naljutio Novaka, koji je u drugom setu bio kaznena ekspedicija. Rano je došao do brejka, već u drugom gemu, kada je poveo sa 2:0. Čeh posle toga nije uspeo da se vrati, a Đoković je do kraja došao do još jednog oduzetog servisa, pa je ovaj deo igre rešio u svoju korist sa 6:1 i izborio se za treći set.

Pretio je Nole prvi i u trećem delu meča, imao je dve brejk lopte u trećem gemu, no nije ih iskoristio, pa je Menšik poveo sa 2:1. Ali, kao i u prvom setu, posle gema sa neiskorišćenim šansama, usledio je onaj produktivan gem na servis, rivala, pa je u petom gemu, ispostavilo se kasnije, napravljen ključan brejk za prednost od 3:2.

Novak je taj brejk kasnije potvrdio, ali se i suočio sa manjim problemima, pošto je osetio bol u kolenu leve noge. Nije mu to do kraja pravilo veće probleme, jer je uspeo da privede posao kraju, reši treći set sa 6:4 i plasira se u polufinale!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati