Društvo i ekonomija

D. Ljutić

11. 10. 2024. 17:46 18

SRBIJA JE "PONOSNA" Ana Brnabić razgovetno PSUJE

Ime i prezime političkog besmisla i besmislenosti naprednjačke politike u Srbiji se zove Ana Brnabić. Na političku pozornicu stupila je kao potpun naturščik, kojoj je u sprovedenom konkursu SNS-a, dodeljena formacijski glavna uloga. Tako je počela na brzinu da prikuplja znanje o svemu njoj dotadašnjoj nepoznatom i stranom, a bitnom za političku karijeru i funkciju na kojoj se, ni kriva ni dužna, našla.

Poslanici Skupštine Srbije nisu u četvrtak usvojili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istaživanjima. Opozicionari su nakon govora predsednice Skupštine Srbije podigli natpise "Nećete kopati“. Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta (EU) prišao je predsednici Skupštine  Brnabić sa jednim od natpisa, a ona mu ga je zatim otela iz ruke uz reči "Mrš bre u…", dok se ostatak ove psovke "p***u materinu“ mogao pročitati s usana. Režimski mediji su navodili da je postupila dostojanstveno?!Platforma nasilja je bespravno sazidana u vrhu vladajuće stranke i to je osobena filozofija poželjnog ponašanja rulje u društvu kojem ta ista rulja i rukovodi. Ništa od toga nije slučajno, mada su se taktičke varijante donekle promenile i spremne su za unutrašnju upotrebu, a pre toga za širenje straha prema svima koji pomišljaju na otpor. Ana Brnabić je odavno počela da sakuplja kao hrčak idiotizme iz arsenala srpske sokačke nacional ideologije i kafanske političke nekulture. Tačnije, lišena je u potpunosti osećaja za taktično razlikovanje između onoga što se zapravo misli, ali se ne govori i onoga što se govori iako se stvarno ne misli. Nažalost, to je kod nje učestala pojava u slučajevima kada ni takta ni mišljenja zapravo ni nema.

Sve je to kod Ane Brnabić pomešano u jednu histeričnu neuverljivost. Ona je agresivni autentični dokazivač samo svoje ispravnosti. Potpuni neuki statista. Anu Brnabić je predsednik Srbije promovisao u izvršioca važnih državnih poslova. Ono što ju je preporučilo u raznim razgovorima sa ljudima iz gotovo svih sfera društva, jeste izrazito oskudna rečitost i upadljivo skromni misaoni sklop. I kao takva postala je iznenadni ekspert za mnoga važna pitanja. Uvek je tražila neke poruke u svojim govorima, kojih nema, kako bi saopštila nešto što ne ume i što ne odgovara situaciji. Do sada je u potpunosti odgovarala Vučiću kao takva, jer mu je to omogućavalo da se posle njenih "slučajnih brljotina" pojavi kao pobednik. Svojevremeno je na sednici Parlamenta izjavila da nema nikakav "milimetar problema" da snosi bilo kakvu političku odgovornost za to što je poslanika Miroslava Aleksića nazvala "go*nar". Neko poput nje, kada dovoljno dugo živi odsečen od realnosti, počinje da veruje u svoje laži, pa se ne libi da ih izgovara gde stigne. "Opsadno stanje" svesti tera je da vodi kampanju uvreda. Kao i njen tvorac, loži svoju vatru strahom od pada i ne vidi da bahatošću izaziva proteste. Građani imaju pravo da kritikuju vlast, imaju pravo i da je psuju, tako sudi Evropski sud za ljudska prava, ali predsednica Skupštine Srbije nema pravo da odgovara istom merom. Jer, ona je javni funkcioner, koji je dužan da trpi kritike na svoj račun i onda kad su uobličene u psovke.Dokle god galame, prete i optužuju druge uokolo, umesto da poštuju zakone koji važe za sve građane Srbije, visoki "oficiri" SNS-a predstavljaju opasnost po živote svojih sugrađana. Tu već postoji stalni trend pretvaranja državne u privatnu svojinu. Neverovatna je i njena izjava nastala povodom 14. februara, kada se proslavljaju Sveti Trifun i Dan zaljubljenih.- Kao što je i rekao predsednik Vučić, to sam tačno, zaista... Najbolje je to definisao, 14. februara se, valjda, rodio Isus Hrist - rekla je zamuckujući Ana Brnabić gostujući na televiziji Pink.

To što od nje nastaje i u šta se pretvara samo je primer naprednjačkog shvatanja Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati