Kuhinjica
24. 06. 2025. 07:09 0
Kuvarica podelila trik - jaja nikada ne potapa u vodu, a ljuska se sama skida (VIDEO)
Ili nam ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a neretko se dešava i da ljusku jedva skinemo. Mukama je došao kraj, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah "skliznuti".
Popularna američka kuvarica, Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez ikakvih peripetija i koja provereno uspevaju uvek.
Da bi ih napravila, Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu metalnu posudu, koja ne sme da dodiruje vodu, pa u nju jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.
Video je postao veoma popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u skoro svakom komentaru izražavali svoje oduševljenje jednostavnim trikom.
- Sada i moja osmogodišnja ćerka može da pripremi sebi doručak - napisala je žena.
- Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra - napisao je drugi, dok je jedna žena rekla kako svaki dan jede barena jaja i da će joj ovaj trik sigurno mnogo značiti.
Komentari 0
ostavi komentar