Region

[ Izvor: Mediji ]

11. 10. 2024. 16:42 0

Drama na letu iz Zagreba! Pas izašao iz kaveza i oštetio avion

Nesvakidašnji incident dogodio se 30. septembra. Na redovnom letu Croatia Airlinesa OU486 iz Zagreba za Stokholm, pas je oštetio prtljažni prostor u avionu Airbus A319 (reg. 9A-CTL), prenosi AvioRadar.

Prema njihovim rečima, pas se u skladu sa propisima prevozio u prtljažnom prostoru, a nedugo nakon ukrcavanja se oslobodio iz svog kaveza. Tokom uzletanja, posada je čula buku i psa koji je trčao u odeljku za prtljag, zbog čega je avion vraćen na pistu, a putnici su iskrcani i prebačeni u drugi avion. Nakon uviđaja štete koju je pas napravio u prtljažniku, prevoznik je odlučio da preventivno povuče letelicu iz saobraćaja i uputi je na tehnički pregled radi zamene oštećenih delova.

- Detalji i okolnosti se utvrđuju. Za sada se može potvrditi da je kompanija u pripremi za prevoz psa na letu OU486 Zagreb - Stokholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu i odgovarajuću internu proceduru o prevozu životinja u avionu. Zbog određenih oštećenja u prtljažnom delu aviona planiranog za let OU486, doneta je odluka da se avion iz predostrožnosti povuče iz upotrebe i uputi na tehnički pregled, a putnici sa navedenog leta prevezeni su do konačnog odredište iste večeri sa našim zamenskim avionom - saopštila je hrvatska avio-kompanija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati