Tenis

[ Izvor: Mocart sport ]

05. 07. 2024. 06:48 3

Suze i Novakov zagrljaj za kraj: Marej završio karijeru (VIDEO)

Čekali su Britanci 77 godina na osvajača Vimbldona u muškom singlu. Posle titule Freda Perija 1936. godine nastao je veliki post, a to čuveno Henmanovo brdo ostaće večna uspomena na osujećene britanske nade. Tim Henman je čovek koji to simbolizuje. Zato će brdo uvek ostati njegovo, jer je dobilo ime u eri kada se trijumf Britanca na Vimbldonu smatrao za apsurdni san. A te očajničke nade su one koje umiru najteže, čak i kad dođe neko i ostvari ih. A došao je Endi Marej i učinio nešto što se u tom trenutku činilo nemogućim.

Ostaje žal što je najveći sin britanskog tenisa Vimbldon 2013. osvojio pobedom protiv Đokovića u finalu, ali se Novak svakako u kasnijoj fazi karijere naosvajao najpoznatijeg turnira na svetu, pa eto Endiju taj jedan pehar, da ga ima, da bude zasluženo slavljen među svojim sunarodnicima i opevan kako dolikuje. Momak iz Glazgova je ove večeri u paru sa bratom Džejmijem poražen od Rinkija Hidžikate i Džona Pirsa u prvom kolu muškog dubla, a po završetku meča na Centralnom terenu upriličena je 37-godišnjaku oproštajna ceremonija prilikom koje su priznanje Endiju odali između ostalih i Novak Đoković, Džon Mekinro, Martina Navratilova...

Jeste Endi ispraćen sa terena u svečarskoj atmosferi, ali ovo nije bio poslednji meč u karijeri velikog asa. Marej će tek igrati miks-dubl u paru sa Emom Radukanu, a onda će krajem meseca učestovati i na Olimpijskim igrama u Parizu gde će definitivno završiti karijeru. Podsetimo, upravo se na njima Endi posebno proslavio, jer je osvojio dve vezane zlatne medalje - u Londonu 2012. i Rio De Žaneiru 2016. godine.

Marej je tokom karijere osvojio tri grend slem titule (Ju Es Open 2012. i Vimbldon 2013. i 2016), završni masters 2016, na masters "hiljadarkama" pehar je podizao 14 puta, a na prvom mestu ATP liste proveo 41 sedmicu, krajem 2016. i u prvoj polovini 2017. godine. Protiv Novaka Đokovića odigrao je 36 mečeva, na kojima je zabeležio 25 poraza i 11 pobeda, sa Rafaeleom Nadalom ostvario je skor 7-17, a najbolji procenat pobeda imao je protiv Rodžera Federera, kog je pobedio 11 puta, a bivao poražen 14 puta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati