Tenis

Direktno.rs

06. 07. 2024. 22:37 1

Novak kroz dramu do osmine finala Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je posle preokreta savladao Australijanca Alekseja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Nole će u narednoj rundi igrati protiv Holgera Runea, koji je posle pet setova dobio Francuza Kventana Alisa.

Nije počelo kako smo priželjkivali. Popirin je odlično servirao u prvom setu, i ne samo to, nego je u sedmom gemu uspeo da napravi brejk koji je i presudio u tom delu igre za 6:4 u korist Australijanca.

Novak je na kraju seta zatražio pauzu i uspeo je da se ''resetuje''. Brzo je u drugom setu stigao do brejka, poveo je sa 4:1 i tu prednost je zadržao do kraja seta, do konačnih 6:3.

Sličan razvoj događaja i u trećem setu, s tim što je Nole već u prvom gemu napravio brejk i zatim je bez većih problema održavao prednost.

Poveo je sa 2:1 u setovima, a kada je u četvrtom pri rezultatu 5:5 imao tri vezane brejk-lopte, izgledalo je da će vrlo brzo završiti posao, ali se Popirin nije predavao.

Uspeo je Australijanac da se izvuče iz teške situacije, doduše i Novak mu je pomogao jednom svojom velikom greškom i Popirin je poveo sa 6:5, uz ogromnu dozu samopouzdanja koju je tada dobio.

Ipak, Novak nakratko zaustavlja nalet rivala osvajanjem narednog gema, pa je četvrti set ušao u taj-brejk. Naš teniser je na vreme stigao do ''mini-brejka'', poveo je sa 3:2 i imao servis, a pred promenu strana osvojio još jedan poen za ''plus dva''.

Tu prednost je zatim i dodatno uvećao, stigao do četiri meč-lopte, posle čega uporni Popirin ipak nije mogao da se vrati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati