Fudbal

[ Izvor: mediji ]

05. 10. 2024. 12:30 1

Bogdanović ocenio: Zvezda je bliža Interu nego Partizanu!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Intera (4:0) u drugom kolu grupne faze Lige šampiona, ali to nije bila propast, kaže nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović.

Nekadašnji fudbaler i reprezentativac Jugoslavije bio je gost emisije "Jutro" na televiziji Prva.

Tom prilikom detaljno je analizirao aktuelna dešavanja u Zvezdi, ne samo na nedavnoj utakmici.

Pored toga što je nastup Zvezde u Milanu ocenio kao loš, Rade Bogdanović je ipak rekao da je Zvezda trenutno bliža Itneru i najboljim evropskim klubovima nego Partizanu, kojeg je nekoliko dana ranije deklasirala (4:0) u "večitom" derbiju koji je uzrokovao velike promene u crno-belom taboru.

- Nije bila propast Zvezde u Milanu, izgubili su 4:0. Povezujem to sa 5. oktobrom, koji je za nas bio velika propast. Zvezda nije na nivou Intera. Ona je odigrala poprilično loše, bez obzira što je to Inter, što je otišla po iskustvo. Kad igrate protiv Intera dobijate samo iskustvo. Napravila je par kardinalnih grešaka. Koštalo je, visok rezultat... - rekao je Rade Bogdanović i dodao:

- Ne možete da poredite to sa Partizanom. Može da se kaže da je možda i veća razlika između Zvezde i Partizana nego između Intera i Zvezde. Mislim da je Dule Savić rekao da je licemerno pričati o Partizanu, a ne o Zvezdi. Velika razlikan nastala je o neradu i javašluku u Partizanu.

Njegova ocena je da su čelnici Zvezde pogrešili kada su pričali da je ovo najbolji tim još od Barija i osvajanja evropske titule, pošto u igračkom kadru trenutno nema ni blizu kvalitetnih igrača kao što su bili Vladimir Jugović i Dejan Savićević.

Šampioni Evrope sa Crvenom zvezdom kasnije su još jednom osvajali kontinentalnu titulu, dok u današnjem sastavu nema igrača koji su na tom nivou.

- Svaka utakmica Zvezdi u Evropi biće jako teška. Razlika je u kvalitetu, novcu, iskustvo. Zvezdi nije lako da traži pobedu protiv Monaka ili Barselone. Može da popravi utisak. Pominjali su Zvezdu u odnosu na onu generaciju iz Barija, čak i čelnici kluba, ali mogu da im napomenem: 'Kompletan vezni red nema levu nogu vlade Jugovića i desnu Deje Savićevića, a znamo da je bila malo slabija'. Uloženo je mnogo novca. Predstavljaju Zvezdu i Srbiju u Ligi šampiona. Vlada Milojević je posle nesretnog Bahara doneo disciplinu u igri, dobro se brane, idu u kontru...- rekao je Bogdanović i dodao:

- Zabranio bih Zvezdi da ulaze u sudijsku organizaciju i VAR sobu, skratio moć u medijima i uticaj na fudbal, njihovu ulogu u Fudbalskom savezu Srbije. Da bi oni imali uspeh u Evropi moraju da imaju veći pritisak u Srbiji. Jednim delom su sami krivi za ambijent, previše su moćni i superiorni, a to nije uvek dobro.

Bogdanović je sportsku karijeru počeo u rodnom Sarajevu gde je nosio dres Želje, a tokom građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji trenirao je sa ekipom Partizana u Beogradu.

Međutim, obukao crno-beli dres već je karijeru gradio u Južnoj Koreji, Japanu, Španiji, Nemačkoj i Holandiji, a povremeno je bio i reprezentativac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati